Pesters schopten 15-jarige Kyano een hersenbloeding

    27 maart 2022

    AALST/NINOVE – De jongen uit Ninove is vrijdagavond 25 maart aangevallen op het perron van het station in Aalst. De kopschoppers takelden hem zodanig toe, dat hij zwaargewond is afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij een hersenbloeding kreeg. Zijn mama Cindy Merckx vertelde ons het relaas van wat je als ouder nooit hoopt tegen te komen.

    “Een 5-tal jongeren heeft vrijdagavond een minderjarig slachtoffer aangevallen in het station van Aalst”, aldus het parket Oost-Vlaanderen. “De feiten speelden zich af na de schooluren. Het slachtoffer is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Twee minderjarigen zijn opgepakt en voorgeleid voor de jeugdrechter. Ze zijn aangehouden en in de gesloten jeugdinstelling geplaatst van Mol en Everberg. Een derde minderjarige is zich komen aangeven. Het onderzoek loopt.”

    Drama

    Achter deze korte berichtgeving van het parket, schuilt een drama voor Kyano en zijn mama Cindy. Zij vertelde ons over een groepje pestende jongeren, die het al een tijdje hadden gemunt op haar zoon, leerling van het TechniGO! in Aalst. Tot vrijdag haar bange voorgevoelens dramatisch werkelijkheid zijn geworden.

    Na de opname in het ziekenhuis bleek de toestand van Kyano plots snel achteruit te gaan door een hersenbloeding, waardoor een spoedoperatie nodig was. Inmiddels is zijn toestand stabiel en kan hij na het weekend wellicht van de afdeling intensieve zorgen naar een gewone ziekenhuiskamer.

    Het is niet de eerste keer, dat gelijkaardige feiten zich in de Aalsterse stationsomgeving voordoen. Maar het kan en het mag nooit leiden tot gewenning. Het zal jouw kind maar wezen, dat wordt gepest en in elkaar geslagen op een onvoorstelbaar brutale manier.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons