Politie overmeestert wanhopige man

    13 april 2024

    MEERBEKE – De politie moest zaterdagnamiddag 13 april tussenkomen omdat een wanhopige 33-jarige man zijn woning aan het Kruis niet wou verlaten.

    Blijkbaar zat de man in de put door de nasleep van een relatieprobleem en bijkomende financiële en psychische moeilijkheden. Zijn familie was de avond voordien nog bij hem gebleven om erger te voorkomen. Zaterdag besloten ze dan om hem te laten wegvoeren voor opname en hebben ze een ziekenwagen gebeld.

    Toen hij niet wou meegaan, is de situatie geëscaleerd. De lokale politie van Ninove kwam rond 12.45 uur ter plaatse en nadien ook een interventie-eenheid van de politie van Aalst. De MUG en de ambulance van de zone Zuid-Oost waren eveneens aanwezig. Een drone hield de omgeving in de gaten en de politie stelde een veiligheidsperimeter in. Ondertussen praatten familie en vrienden op de man in om hem toch naar buiten te laten komen.

    Hij zou onder invloed zijn geweest en volgens niet bevestigde berichten was hij ook in het bezit van een mes. De avond voordien had hij zichzelf verwond en daarvan ondervond hij veel pijn.

    Toen hij uiteindelijk de straat kwam opgelopen, is hij overmeesterd, wellicht met een stroomstootwapen. Hij is rond 15.45 uur weggevoerd voor opname.

    ADU/MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons