Politie sluit in één weekend twee keer café Den Blompot

    28 augustus 2020

    NINOVE – De lokale politie legde vorig weekend twee keer de activiteiten in café Den Blompot stil. De eerste actie had vrijdagnacht 21 augustus plaats. Op maandagochtend 24 augustus is een privéfeestje stilgelegd.

    Vrijdagavond om 23.45 uur sloten een aantal politiewagens de omgeving van café Den Blompot in de Koepoortstraat hermetisch af. Alle jonge klanten, die op het terras iets zaten te drinken, moesten hun identiteitskaart afgeven. Ze kregen ook een formulier, waarop stond dat ze de corona-maatregelen hadden overtreden.

    Nadien was op de sociale media nogal wat heisa rond deze actie. We vroegen de instanties om uitleg.

    De lokale politie zegde hierover niet te kunnen communiceren. “Het dossier zit bij het parket en er is een administratief verslag opgemaakt naar de burgemeester.”

    “Ik heb een administratief verslag ontvangen van onze politie”, aldus burgemeester Tania De Jonge. “Ik heb dit voorgelegd aan onze raadsman. Meer ga ik daar niet over zeggen.”

    Ook bij het parket in Dendermonde vingen we bot: “Momenteel kunnen wij nog geen verdere informatie geven over deze zaak.”

    Corona-maatregelen

    Donderdagavond 27 augustus kwam de lokale politie Ninove dan toch met een verklaring.

    “Vrijdagavond 21 augustus stelden interventieploegen tijdens het uitvoeren van een patrouille vast, dat zich op het terras van café Den Blompot een grote groep personen bevond. Sommigen stonden recht, al dan niet aan een tafel, anderen zaten. Iedereen bevond zich kort bij elkaar, zonder mondmasker, waardoor het onmogelijk was om de regels van de social distancing (sociale afstand) te respecteren.”

    Horeca-uitbaters moeten hun zaak zo inrichten, dat ze de regels inzake sociale afstand kunnen respecteren. “Het is ook de verantwoordelijkheid van de bezoekers om de regels te respecteren. Sinds begin deze zomer vonden verschillende overlegmomenten plaats tussen de uitbater, de stad en hulpdiensten. Bovendien zocht de politie alle café-uitbaters op om hen de maatregelen nog eens per brief te overhandigen. Gezien de huidige corona-maatregelen en het herhaaldelijk negeren van de regels, besliste de politie om rond middernacht het café te sluiten.”

    Feestje

    Maandagochtend 24 augustus kreeg de politie iets na 04 uur een melding, dat er een privé-feestje achter gesloten deuren aan de gang was in café Den Blompot. “Bij aankomst was de muziek duidelijk hoorbaar en merkte de interventieploeg een aantal personen op. Initieel weigerden de uitbaters om de deur te openen, waardoor zelfs de brandweer ter plaatse werd gevraagd.”

    Uiteindelijk moesten zij niet optreden, want na enige tijd is de deur alsnog geopend voor de hulpdiensten. Het feestje is opnieuw stilgelegd.

    Alle vaststellingen zijn opgestuurd naar het parket en ook de burgemeester ontving een administratief verslag van de gebeurtenissen.

    We vroegen ook een reactie van de uitbaters en voegen deze in een aparte bijdrage toe.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons