Prestigieus Forceville-orgel in de Abdijkerk heeft weer rijke klankkleur na restauratie

    08 juni 2020

    NINOVE – De Open Kerkendagen van 6 en 7 juni waren de ideale gelegenheid om het gerestaureerde orgel van de Abdijkerk in te spelen. Vier organisten deden dat zondag tijdens een marathon van 14 uur tot 18 uur.

    De organisatie was in handen van de Sint Corneliusparochie. Pastoor Alexander Vandaele is alvast tevreden met het resultaat: “Dankzij het project SOS Orgel konden we rekenen op massale steun. Het Forceville-orgel is dit jaar grondig gerestaureerd.”
    Acteur Marijn De Valck was trouwens de eerste peter van deze actie die eind 2018 begon.

    Iedereen was zondag 7 juni van harte welkom op een ware orgelmarathon tijdens de Open Kerkendag. Pastoor Alexander vroeg bij het binnenkomen van de kerk aan alle bezoekers om ook hier de nodige corona-maatregelen na te leven en de sociale afstand te respecteren.

    Er was een ruime publieke belangstelling van mensen, die genoten van de orgelmuziek. Sommigen kwamen voor enkele nummers, anderen bleven ruime tijd luisteren naar de rijke klankkleur.

    Vier verschillende organisten bespeelden om beurten de hand- en voetklavieren: Eric Vernaillen, Frederik Van Rampelberg, Helmut De Backer en zuster Jeannine. Een woordje van dank is hier op zijn plaats voor hun vrijwillige en bereidwillige medewerking.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons