Spuwer voorgeleid voor de onderzoeksrechter

    05 mei 2020

    HAALTERT – Het parket Oost-Vlaanderen besliste een man van Poolse nationaliteit voor te leiden voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Hij spuwde maandagnamiddag 4 mei naar een winkelbediende.

    Het incident vond maandagnamiddag omstreeks 14.30 uur plaats in het warenhuis Aldi aan de Stationsstraat. Een man ging samen met zijn echtgenote de winkel binnen. Ze kregen elk afzonderlijk een winkelkar aangeboden, geheel volgens de veiligheidsvoorschriften.

    De man nam de winkelkar aan, maar eenmaal in de winkel liet hij deze achter en ging hij samen met zijn vrouw verder.

    Een vrouwelijke winkelbediende wees hem op de regel ‘een winkelkar per persoon’. Volgens de eerste vaststellingen reageerde de man verbaal agressief. Hij slingerde de winkelbediende verwijten naar het hoofd en spuwde vervolgens in haar richting.

    De politie werd verwittigd. Ondertussen hadden de man en zijn echtgenote met hun wagen de parking verlaten. De politie kon hen onderscheppen en arresteerde de verdachte: een 31-jarige man met de Poolse nationaliteit, die in Haaltert verblijft.

    Het parket Oost-Vlaanderen tilt zwaar aan dergelijke feiten en besliste de man voor te leiden voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. De aanklacht: ‘het verspreiden van klaarblijkelijk ongevaarlijke stoffen, die ernstige gevoelens van vrees voor aanslagen kunnen opwekken’.

    Deze inbreuk kan worden bestraft met een gevangenisstraf van 3 maand tot twee jaar en een geldboete van € 50 tot € 300 (x 8).

    Het parket vraagt de aanhouding van de man.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons