Twee verdachten van agressie tegen City-supporter vrij onder voorwaarden

    22 November 2021

    GENT/NINOVE – De onderzoeksrechter besliste om de laatste twee verdachten van de agressie op Guido De Pauw vrij te laten onder voorwaarden.

    Na de Champions League-match van Club Brugge tegen Manchester City dinsdagavond 19 oktober raakte de 63-jarige Guido De Pauw zwaargewond. Hij kreeg een dispuut over zijn supporterssjaal met enkele heethoofden op de snelwegparking in Drongen. Ze sloegen hem bewusteloos en lieten hem in levensgevaar achter.

    Guido is momenteel aan de beterhand, nadat hij een lange tijd in coma lag.

    Voorwaarden

    Kort na de feiten zijn vijf mannen opgepakt. Drie werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden, maar blijven verdacht van schuldig verzuim.

    De raadkamer van Gent hield de andere twee aan: een 23-jarige en een 25-jarige. De eerste zou Guido hebben geduwd, de tweede had diens sjaal afgenomen.

    Inmiddels besliste de onderzoeksrechter vrijdag 19 november om ook dit duo verdachten vrij te laten onder strikte voorwaarden. Zo mogen ze ondermeer geen contact meer hebben met het voetbalmilieu en evenmin met de andere betrokkenen in de zaak.

    Lees ook: ‘Plots was voetbal niet langer een feest’ – ‘Twee verdachten blijven aangehouden’ – ‘Vijf verdachten opgepakt’

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons