Twee verdachten van werfdiefstal gearresteerd

    12 februari 2022

    DILBEEK – De lokale politie van de zone TARL hield een Roemeen en een Moldaviër aan wegens werfdiefstallen. Slachtoffers uit Ninove hebben hun eigendom herkend en gerecupereerd.

    Een ploeg van de zone Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (TARL) merkte dinsdag 25 januari rond 13.30 uur in de Berchemstraat (Dilbeek) een voertuig met Franse nummerplaat, dat opvallend traag reed. De beide inzittenden observeerden zeer aandachtig de buurt.

    De patrouille deed de chauffeur stoppen en controleerde het voertuig. De agenten troffen een verboden wapen (pepperspray) en een grote som cash geld aan. Ze vonden ook werfmateriaal, dat kon worden gelinkt aan een werfdiefstal op de Assesteenweg in Ternat een dag eerder.

    Werfmateriaal

    De verdachten hadden daar maandag 24 januari de werfafsluiting geopend, het slot van een werfcontainer opengebroken en het materiaal daaruit meegenomen.

    Doordat de bestolen firma het werfmateriaal had gelabeld, kon de politie de vondst in Dilbeek snel in verband brengen met de werf op de Assesteenweg.

    Ninove

    Het voertuig is gerechtelijk getakeld. De gestolen voorwerpen zijn in beslag genomen met het oog op teruggave aan de rechtmatige eigenaar. De Ninoofse slachtoffers hebben hun voorwerpen herkend en gerecupereerd.

    De 2 verdachten zijn een Roemeen en een Moldaviër. De onderzoeksrechter heeft hen onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons