Varkenskop in portiek van centrum Barmhartigheid

    24 juni 2018

    NINOVE – Aan het islamitisch cultureel centrum Barmhartigheid in opbouw (Edingsesteenweg-Stierstraat) hebben onbekenden zaterdag een varkenskop en -bloed achtergelaten. Een woordvoerder van het centrum reageert waardig.

    Je kunt het op twee manier interpreteren: als een geval van sluitstorten of als een vorm van haat zaaien. Maar hier doen wij niet aan mee. Het centrum Barmhartigheid is een centrum met een positief project. Het wil mensen dichter bij elkaar brengen. Wij willen het welzijn en het welbevinden van de nieuwkomers bevorderen. Aan dergelijke vormen van haatzaaierij doen wij dus niet mee.”

    “Je kunt het ook beschouwen als sluikstorten, een pest waarmee Ninove en ook andere gemeenten te kampen heeft. Het is hoe dan ook jammer dat dit is gebeurd.”

    Het is ook de eerste maal dat het centrum iets dergelijks overkomt. “We hebben ook geen enkel vermoeden wie de daders zouden kunnen zijn. Maar – gelet op het kunstbloed dat volgens de politie is gebruikt – zou het kunnen gaan om professionelen.”

    Dat het kunstbloed of echt varkensbloed zou zijn, daarover was bij het verschijnen van dit artikel nog geen uitsluitsel. De politie onderzoekt alvast deze onfrisse zaak.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons