Vrijspraak wegens twijfel over wie auto bestuurde

    19 december 2022

    AALST/DENDERWINDEKE – De politierechter sprak maandag 19 december 2022 Kenneth H. vrij. Het bleek niet duidelijk wie op 6 september 2020 aan het stuur zat van een verongelukte auto: hij of zijn maat.

    Het ongeval gebeurde rond 1.30 uur in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 september in Denderwindeke.

    Een Citroën reed op de Edingsesteenweg richting Vollezele. Voorbij de dorpskern en even voor de Rijstraat raakte hij in volle vaart van de weg af. Hij knalde tegen een verlichtingspaal, die afbrak, boorde zich door een haag en belandde op zijn zij in een lager gelegen tuin.

    De beide inzittenden raakten gewond.

    Twijfel

    Meteen rees twijfel wie eigenlijk de chauffeur was: de beide inzittenden wezen naar elkaar. Kenneth H. is de eigenaar van het voertuig. Hij beweerde toen al dat zijn vriend reed, maar deze sprak dit tegen. Die versie hielden ze ook maandag 09 mei 2022 aan voor de politierechtbank in Aalst.

    Onderzoek en de eerste verklaringen wezen naar Kenneth H. als bestuurder op het moment van het ongeluk. Maar hij bleef voor de politierechter ontkennen, dat hij de chauffeur was.

    Een expert kon geen sluitende conclusie trekken, zodat de politierechter op de tweede zitting van 19 december 2022 Kenneth H. vrijsprak wegens gerede twijfel over wie van beiden de wagen bestuurde op het moment van het ongeval.

    Info: zie ook ‘Auto maait verlichtingspaal neer en komt in tuin terecht’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons