Wees op je hoede voor valse watermeteropnemers

    11 maart 2021

    DENDERWINDEKE – Twee mannen probeerden onder de smoes van een opname van de watermeterstand binnen te geraken in een woning aan de Heirebaan. De bewoonster was op haar hoede en liet ze niet binnen.

    De beide mannen belden dinsdagvoormiddag 09 maart rond 09.40 uur aan een woning op de Heirebaan aan. Zij gaven zich uit voor medewerkers van de Watergroep en stelden voor de meterstanden te noteren. Hiervoor vroegen zij een tegemoetkoming van € 80.

    Zij boden de bewoonster ook aan om tegen betaling het dak te ontmossen. De alerte dame ging daar niet op in.

    De twee blanke mannen waren tussen de 35 en de 40 jaar en spraken Nederlands. Ze zouden zich verplaatsen met een Opel van lichte kleur.

    Verkopers

    Dergelijk fenomeen is gekend bij de lokale politie Ninove en ook andere politiezones maken regelmatig meldingen van gelijkaardige voorvallen.

    Deze verkopers zijn niet altijd in regel met de wetgeving. Zij bieden hun diensten vaak op een agressieve wijze aan en vragen een zeer hoge vergoeding, die niet altijd strookt met de normale marktprijs.

    Watergroep

    Medewerkers van De Watergroep dragen herkenningskledij en kunnen zich identificeren met een persoonlijke herkenningsbadge. Daarop staan hun naam, functie en het logo van De Watergroep. Dit logo komt ook voor op hun bedrijfswagen.

    Mocht je verdachte personen opmerken of de wagens, waarmee ze zich verplaatsen, bel dan de lokale politie op het nummer 101.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons