Afbraak huizenrij verandert uitzicht Graanmarkt grondig

    01 maart 2024

    NINOVE – Een gespecialiseerde firma is sinds enkele dagen bezig met de sloop van bedrijfsgebouwen en rijwoningen aan de Graanmarkt en de achterliggende ruimte. Vrijdag 01 maart ging de voorzijde tegen de grond.

    De leegstaande en vervallen bedrijfsgebouwen van de voormalige textielfabriek aan de achterzijde van het gewezen eetcafé Buscemi waren door vandalisme en brandstichtingen verworden tot een kankerplek in het centrum.

    Ondanks vele pogingen van de stad om het privépand af te sluiten met platen om indringing te verhinderen, werd het toch steeds weer opgebroken en drongen onbevoegden de gebouwen binnen. Hierbij richtten zij zware schade aan, smeten ze ramen uit en vernielden ze alles binnenin.

    Uitzicht

    Nu komt een einde aan deze verloederde plek pal in het centrum, die vanaf de parking in de Burchtstraat duidelijk zichtbaar was.

    De werken vorderen gestaag: de verschillende rijhuizen aan de Graanmarkt, 4 in totaal, zijn met de grond gelijk gemaakt. Deze moesten na een brandstichting enkele maanden geleden worden gesloopt. Een stabiliteitsexpert had vastgesteld, dat de gebouwen niet meer veilig waren om nog langer te laten staan.

    Door de sloop van de huisnummers tussen 17 en 23 ontstaat een grote open ruimte langsheen de Graanmarkt. De Raadskelder staat nu los van andere gebouwen en als enige nog recht ‘in de hoek van de markt’.

    De concrete invulling van deze plek met wooneenheden en handelszaken/horeca, zal gebeuren binnen de planning van het project Inghelantsite, het gebied tussen de Dender, de Burchtstraat, de Graanmarkt en de Kaaischoolstraat

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    Bekijk ook Kaaischool gaat tegen de vlakte

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons