Anti-agressiecampagne ASZ: ‘Wij zijn geen doelwit van agressie’

    23 april 2022

    AALST/GERAARDSBERGEN/WETTEREN – Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) start een nieuwe campagne om agressie tegen zorgverleners een halt toe te roepen.

    Sinds de tweede corona-golf ervaart het zorgpersoneel meer weerstand, boosheid en agressie. Wanneer een van de medewerkers een bezoeker of patiënt aanspreekt over de huidige corona-regels worden zij soms geconfronteerd met scheldwoorden of geschreeuw.

    Dat de emotionele druk bij iedereen heel hoog zit, is begrijpelijk. Het ASZ begrijpt de frustraties, die spelen onder de bezoekers en patiënten, maar dit mogen zij niet op de medewerkers afreageren, die zich dagelijks 100 % inzetten voor de patiënten.

    Campagne

    De komende weken zal het ASZ met een anti-agressiecampagne proberen om het agressieve gedrag ten aanzien van het zorgpersoneel te minderen in de ziekenhuizen. Dat gebeurt door een campagne op de sociale media en affiches, die zich op verschillende locaties in de ziekenhuizen bevinden. Deze werken met de slogan ‘Wij zijn geen doelwit van agressie’.

    Sabine Siau (directeur patiëntenzorg ASZ): “Jammer genoeg merken we in het ASZ, dat het aantal agressie-incidenten toeneemt. Hoe begrijpelijk de uiteenlopende reacties op de corona-pandemie ook zijn, sommige heftige reacties zorgen voor een negatieve spiraal. Ze leiden ertoe dat mensen hun motivatie kwijt raken, opgebrand raken en stoppen met werken in de zorg. Onze zorgverleners zijn broodnodig als we deze crisis samen willen doorstaan. De frustraties zijn herkenbaar en begrijpelijk, maar ze mogen niet worden afgereageerd op zorgverleners, noch op anderen.”

    Deel de campagnebeelden op de sociale media met de hashtag #ZegNeeTegenAgressie.

    Info: ASZ.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons