Blauwe licht voor slachtoffers mensenhandel

  30 juli 2022

  NINOVE – Het Oud Stadhuis licht blauw op in het teken van de campagne ‘Blue Heart’ van de Verenigde Naties (VN). Deze moet meer bewustwording brengen rondom de bestrijding van de mensenhandel.

  De VN riepen deze campagne in het leven geroepen om de uitbuiting en de vernederende omstandigheden van de mensenhandel te stoppen.

  De afgelopen jaren hebben de  verschillende crisissituaties de omvang van dit probleem alleen maar verergerd. Zowel de kwetsbaarheid van de slachtoffers als de mogelijkheden voor de daders zijn groter geworden.

  De meest voorkomende vormen zijn economische en seksuele uitbuiting. Maar het kan ook gaan om uitbuiting van bedelarij, het gedwongen plegen van misdrijven en orgaanhandel.

  Blauw

  De stad neemt deel aan deze actie omdat de sensibilisering rondom deze problematiek zeer belangrijk blijft. Het Oud Stadhuis zal blauw oplichten als preventie en als steun voor alle mensen, die slachtoffer zijn van mensenhandel.

  Burgemeester Tania De Jonge: “De verhalen, waarbij seksuele uitbuiting in bijvoorbeeld Oekraïne als oorlogswapen wordt gebruikt, zijn schokkend. Jammer genoeg zijn steeds meer mensen, vaak in kwetsbare situaties, slachtoffer van uitbuiting. Het is belangrijk, dat we dit signaal geven: elke klacht binnen dit kader wordt ernstig genomen en grondig onderzocht.”

  Meldpunt

  Slachtoffers, getuigen en betrokkenen kunnen steeds terecht bij de politie en op www.stopmensenhandel.be.

  Via deze wegen kan je misbruik melden en in contact komen met gespecialiseerde hulpcentra.

  MLI – Foto Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons