Burgemeester De Jonge (Open Vld) reageert op recente zware incidenten

    08 augustus 2023

    NINOVE – “In onze stad is geen plaats voor geweld”, aldus de burgemeester in een persmededeling. “Wij hopen, dat de dader van het dodelijk incident zwaar gestraft wordt en de dader van de brutale overval kan worden gevat en gestraft.”

    Burgemeester De Jonge: “Nico overleed doordat hij het slachtoffer was van slagen en geweld. Gisteren werd een vrouw van 89 jaar het slachtoffer van een roofoverval; ze liep daarbij zware verwondingen op. Als burgemeester heeft me dit uiteraard geraakt en bij uitbreiding het volledig stadsbestuur.”

    Camera’s

    “Onmiddellijk na de laffe aanval op Nico is onze politie dankzij de getuigenverklaringen op zoek gegaan naar de dader. Alle ploegen werden op het terrein gestuurd en via de camerabeelden en de opvolging van onze camera’s door het Communicatie en Informatie Centrum Oost-Vlaanderen (CICOV) kon de dader kort na de feiten worden ingerekend. Hij is voorgeleid en aangehouden. De politie onderzoekt ook alle camerabeelden om de dader van de overval op te sporen. Onze politie geeft alle prioriteit en onderzoekt alle pistes. Dit zijn ook incidenten waarover het stadsbestuur en de politie niet mogen of kunnen communiceren.”

    Investeringen

    De burgemeester veroordeelt dit geweld sterk en voor deze daders geldt volgens haar enkel een lik op stuk beleid. Ze wijst ook op de inspanningen van het stadsbestuur op het vlak van de veiligheid.

    “Het bestuur heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het veiligheidsbeleid: camerabewaking, de uitbreiding van het personeelskader, de oprichting dienst integrale veiligheid, een efficiënt werkende lokale integrale veiligheidscel (LIVC), de privatisering van het onthaal, de oprichting van BIN-netwerken, de buurtbemiddeling, camera’s met automatische nummerplaatherkenning (ANPR), de samenwerking met de federale politie om onze camera’s live te bekijken en de ploegen op het terrein aan te sturen, het geïntegreerd politiekantoor. Sinds de plaatsing van de camera’s konden onze politiediensten al heel wat daders van criminele feiten identificeren en voorleiden bij de onderzoeksrechter.”

    Meer controles

    Helaas kan je volgens haar niet vermijden, dat deze incidenten gebeuren.

    Ninove is hierin niet alleen, ook andere steden en gemeenten worden geconfronteerd met toenemend geweld. Als burgemeester heb ik onze politie de opdracht gegeven om de patrouilles op te drijven. Dat gebeurt bovenop de hot spots van plaatsen, waar regelmatig overlast wordt vastgesteld en die elke dag worden gecontroleerd. Zelfs met meer controles had men dit niet kunnen vermijden. We kunnen op dat moment enkel alles op alles zetten om de dader te vatten.”

    Burgemeester De Jonge besluit haar persmededeling: “Het stadsbestuur leeft mee met de slachtoffers en hun familie en hoopt, dat ze in alle sereniteit hun verdriet kunnen verwerken.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons