Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “Het dossier is nog in behandeling”

    19 september 2021

    OKEGEM – Het schepencollege behandelt binnenkort het dossier van de zogenaamde Gies-site. Tot dan kan burgemeester De Jonge hier niet dieper op ingaan.

    Dat de burgemeester niet aanwezig was op de infoavond van 16 september had een reden.

    “Ik vind het bijzonder jammer, dat men een infoavond organiseert en verwacht, dat het stadsbestuur aanwezig is, maar niet toetst of we kunnen aanwezig zijn. Zowel mijn collega (nvdr: Katie Coppens) als ikzelf hadden commissie binnen onze bevoegdheden en deze heeft geduurd tot 20.45 uur. Ik heb me ook uitdrukkelijk verontschuldigd en laten weten dat ik dergelijke initiatieven toejuich maar onmogelijk aanwezig kon zijn.”

    Ambachtelijke zone

    Maar naar de kern van de zaak: de aanvraag voor een bedrijvenpark met KMO units op de zogenaamde Gies-site.

    “De aanvraag is in overeenstemming met de voorschriften van het gewestplan; de site is gelegen in een zone voor ambachtelijke bedrijven en KMO’s. Deze plannen zijn voorafgegaan door voorbesprekingen met de verschillende betrokken diensten, waarna de ontwikkelaar een omgevingsvergunning heeft aangevraagd. Het dossier is nog in behandeling en de interne en externe adviezen zijn ingediend.”

    Daarna zal de omgevingsambtenaar een advies formuleren aan het schepencollege. “Eén van de komende zittingen zal het schepencollege dit dossier behandelen. Inhoudelijk kunnen we hier niet dieper op ingaan. Het is immers belangrijk, dat we alle adviezen grondig doornemen en de conclusie van de omgevingsambtenaar eerst willen bespreken.”

    Info: lees ook ‘Houdt het stadsbestuur rekening met de Okegemse verzuchtingen?”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons