Burgemeester vraagt om afstekers van vuurwerk aan te geven

    31 december 2023

    NINOVE – Uit veiligheidsoverwegingen en omwille van het dierenwelzijn geldt over het hele grondgebied een algemeen verbod op het afsteken van vuurwerk. Al blijk nu al, dat niet iedereen zich daaraan houdt.

    Daar bovenop komt nog het provinciaal vuurwerkverbod, dat geldt van 29 december tot 2 januari 2024.

    “We stellen vast dat dit niet wordt gerespecteerd”, meldt burgemeester Tania De Jonge (Open Vld). “Gisteren (n.v.d.r. 30 december) zijn reeds een aantal vuurpijlen de lucht ingeschoten. De knallen waren te horen tot in Denderwindeke.”

    Zij vraagt bij vaststelling van vuurwerk het nummer 101 of 112 te bellen. En ze gaat nog een stap verder: “Mochten jullie adresgegevens hebben van mensen, die het verbod negeren, dan mag dit ook worden doorgegeven. Mochten jullie mensen kennen, die vuurwerk hebben aangekocht met de intentie om dit op oudejaarsnacht af te steken, stuur dit zeker door naar de politie Ninove-ploeg interventie: pz.ninove.interventie@police.belgium.eu. We betreuren, dat er toch mensen zijn die het verbod negeren en zo andere mensen en vooral dieren in gevaar brengen.”

    De politie patrouilleert, maar kan niet overal aanwezig zijn.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons