Buurtwerkers gezocht voor Pollarewijk-Burchtdam

    05 februari 2021

    NINOVE – De vzw Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen is de komende twee jaar partner van de stad om een buurtwerking op te starten in één of meerdere Ninoofse wijken. Daarvoor zijn een extra opbouwwerker en een buurtwerker nodig.

    De gemeenteraad duidde op 14 december 2020 de vzw Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen aan om een buurtwerking op te starten. De vzw zal in de periode 2021-2022 een jaarlijkse subsidie ontvangen van € 120.000.

    Pollarewijk-Burchtdam

    De vzw Samenlevingsopbouw werkt samen met de vzw PIN, de sociale huisvestingsmaatschappij Ninove Welzijn, het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Oost-Vlaanderen, vrijwilligers, lokale (welzijns)organisaties en het lokaal bestuur van Ninove.

    Het is de bedoeling om allerhande buurtwerkactiviteiten te organiseren voor en met bewoners van het gebied Pollarewijk-Burchtdam. Die zouden de sociale uitsluiting en achterstelling moeten aanpakken om samenleven voor alle buurtbewoners binnen deze wijken te verbeteren.

    Schepen voor gelijke kansen Veerle Cosyns (Samen): “Buurtwerk richt zich op het uitbouwen van een sterke gemeenschap. Daarbij staan harmonieus samenleven, gelijkheid en verantwoordelijkheid centraal. Het laat in een wijk een netwerk ontstaan, dat voor mensen zorgt, hen samenbrengt, talenten doet opbloeien, mensen laat horen en zien in de samenleving. Dat vinden wij als stad heel belangrijk.”

    Signaalfunctie

    Een buurtopbouwwerker (Samenlevingsopbouw) en een brugfiguur (PIN vzw) gaan samen op weg met inwoners rond het (samen)leven, door hen een actieve rol te laten spelen.

    Wouter Hennion (directeur vzw Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen): “Buurtwerkers zijn vertrouwde gezichten in de wijk. Ze zijn altijd zichtbaar aanwezig en makkelijk aanspreekbaar. Ze bouwen een netwerk uit en bieden een luisterend oor. Zo krijgen ze een goed beeld over wat leeft bij de inwoners, wat goed of fout loopt.”

    Daarmee gaan ze aan de slag. “Ze brengen die signalen naar het stadsbestuur en andere diensten; ze organiseren activiteiten en projecten in de buurt en verbinden buurtbewoners om samen oplossingen uit te werken.”

    Schepen Cosyns vult aan: “Het is beter wonen in buurten, waar mensen elkaar kennen en weten waar ze terecht kunnen voor ondersteuning. We gaan uit van de krachten en talenten van buurtbewoners. Samen signaleren we noden en uitdagingen aan het beleid.”

    Vacatures

    Solliciteren kan nog tot en met 21 februari.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons