Catherine hield de 800ste zwerfvuilronde

    16 september 2020
    Catherine deed de 800ste zwerfvuilronde.

    NINOVE – Catherine Vannoorden ruimde dinsdagochtend 15 september twee zakken zwerfvuil en rondde daarmee de kaap van de 800ste opruiming voor de Ninoofse zwerfvuiljagers. “Helemaal niet aan gedacht, tot ik felicitaties kreeg”, was haar laconieke commentaar. “Maar ik ben niet alleen. We zijn met velen, die dit doen.”

    Catherine ruimde dinsdagvoormiddag aan het baantje langs de spoorweg tussen Ninove en Okegem. ”Resultaat 2 zakken, een blauwe en een witte. 12 mondmaskers verzameld. Ook een 3-tal lege wodka-flessen en veel blik.”  Terloops ontdekte ze nog een sluikstort.

    Ze is niet aan haar proefstuk toe. In 2019 was ze met 49 ruimingen de beste van de Ninoofse zwerfvuiljagers. Ze kreeg daarvoor de wisselbeker. Dit jaar staat haar opruimteller op 20. Een beetje competitie mag wel voor een van de meest succesvolle burgerinitiatieven.

    Action

    Een vraag, die je aan elk van de zwerfvuiljagers kunt stellen: ‘Waarom doe je dat?’

    “Ik weet wel, soms heb je het idee, dat het dweilen is met de kraan open. Maar ik kan die vuiligheid niet zien liggen. Als het is opgeruimd, ligt het er toch even proper bij. Meestal ruim ik het zwerfvuil in de omgeving van de Lidl, de Action en op de verbindingsweg langs het spoor tussen Ninove en Okegem. Soms doe ik er ook de buurt van KVK Ninove bij. Alleen aan de Action ruim ik niet meer. Dat is onbegonnen werk, daar is geen verbetering merkbaar.”

    Catherine werkt ook nog. “Halftijds als nachtverpleegkundige in Liedekerke. Dat is dus goed te combineren met mijn opruimactiviteiten. Zo haal ik ook mijn 10.000 stappen.”

    Evaluatie

    Samen met de andere Ninoofse zwerfvuiljagers hield Catherine dus al 800 opruimingen. Kris De Wit rekende het even na: “Tot en met 14 september waren dat 2.375 zakken van 60 liter. We hebben in die tijd 388 sluikstorten gemeld.”

    Corona was ook voor hen een spelbreker. “De eerste 3 maand sinds de lockdown is er nauwelijks nog geruimd. Vóór die periode haalden we gemiddeld 80 tot 110 zakken per de maand; de laatste maanden een 20-tal zakken. Heel wat oudere zwerfvuiljagers zijn er voorlopig mee gestopt. Een aantal groepsopruimingen hebben we afgelast wegens dat bubbelgedoe.”

    Maar zaterdag 19 september zijn ze terug van de partij. “We doen mee aan de ‘World Cleanup Day 2020’. Ons werkterrein is Appelterre-Eichem. We zullen volledig corona-veilig ruimen, verdeeld in kleine groepjes van 2 tot 3 personen.”

    Info: World Cleanup Day.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons