• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  De kerstverlichting zorgt voor sfeer in het centrum

  06 december 2020

  NINOVE – Een gespecialiseerde firma heeft zaterdagavond 5 december de kerstverlichting omhoog gehangen in het centrum. Meer dan 100 nieuwe lichtarmaturen zullen dit jaar zorgen voor een mooie sfeerverlichting in de stad.

  De firma Blachere Illumination is gespecialiseerd in feestverlichting. Sinds september is ze in het hele land aan de slag om winkelstraten te voorzien van kerstverlichting.

  Door de corona-crisis staken vele steden de verlichting al enkele weken geleden aan. Op die manier willen ze wat extra licht brengen in deze donkere tijden. Ninove volgt de komende week met het aansteken van de verlichting.

  Licht

  De verlichting is aangebracht langs de Centrumlaan, Oudstrijdersplein, Beverstraat, Lavendelstraat, Geraardsbergsestraat, Stationsstraat, Biezenstraat, Marktstraat, Graanmarkt, Burchtstraat, Brusselstraat en Burchtdam.

  Ook de grote kerstbomen op de Graanmarkt, de Centrumlaan en aan buurthuis Berdam zijn geplaatst en zaterdagnamiddag door de verlichtingsfirma voorzien van ledverlichting.

  De verlichting op de Graanmarkt brandt vanaf nu, in de andere straten zal dit in de loop van de komende week gebeuren.

  Extra sfeer

  Dit jaar heeft de stad een tandje bijgestoken om sfeervolle verlichting te voorzien in het centrum.

  Van 14 december tot en met 10 januari kan je in het stadscentrum ook een stralend en fonkelend Oud Stadhuis, Liberale Kring, Koepoort, Hospitaalkapel, bib, cc De Plomblom en Oeverstekske bewonderen.

  De stad riep haar inwoners ook op om vanaf 7 december hun huizen mooi te verlichten. Een plannetje met de zotst verlichte huizen en buurten vind je vanaf 7 december op Ninove fonkelt.

  Het is dan ook de gelegenheid om de komende weken een wandeling te maken langs de sfeervol verlichte straten en gebouwen.

  Info: Ninove fonkelt.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons