De koi-vissen van Zander zijn echt top

    15 september 2021

    MEERBEKE – De 12-jarige Zander Raes trok in het weekend van 28-29 augustus naar Frankrijk voor een koi-show. Hij zette er 8 Japanse kois van Zsozan (Meerbeke) in en behaalde 6 prijzen, waaronder een eerste plaats.

    Samen met zijn vriend en leermeester Jurgen Willems trok Zander naar het Franse Marcq-en-Baroeul. Jurgen is eigenaar van Zen Creation, heeft ook ervaring in koi-shows en won al meerdere prijzen. Vader Andy Raes is zelf eigenaar van Zsozan in Meerbeke, een zaak gespecialiseerd in kois. Hij vertelde ons hoe zijn zoon dit wedstrijdweekend beleefde.

    Organisatie

    “Na aankomst en het invullen van de papieren, krijg je een vat toegewezen om daarin de kois deskundig vrij te laten. En dan is het wachten op de organisatie: deze komt je koi meten, hem in de juiste klasse zetten. Op dit moment krijgt elke foto een nummer, welke bij het vat en de info hoort. Zoals een eigen ID-nummer om later de jury te helpen bij het kiezen van de beste koi in zijn grootte en klasse. Daarna komt een veiligheidsnet over het vat.”

    Mooie resultaten

    De jury startte dan de beoordelingsronde. “Natuurlijk wachtte Zander in spanning af of hij in de prijzen zou vallen. Omstreeks 14 uur die zaterdag kwam iemand uit de jurytent naar buiten met de eerste sticker. Hij ging richting vat 24, het vat van onze Zander. Meteen raak: de 1ste prijs in de asagi/shusui klasse in size 2 was binnen.”

    Maar dat was nog niet alles. “Uiteindelijk behaalde Zander een 1ste, een 2de en vier 3de plaatsen. Wat een mooi begin voor deze jonge koi-liefhebber.”

    De tweede dag kwamen veel mensen opdagen voor de koi-show. Omstreeks 15 uur volgde de cérémonie protocolaire en daarna ging het terug richting Meerbeke. Niet zonder de vissen natuurlijk, die thuis in de vijver hun baantjes konden zwemmen.

    Info: Zsozan.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons