De Krebbe maakt plaats voor meergezinswoningen

  27 januari 2024

  NINOVE – Het voormalige bekende café De Krebbe op de hoek van de Albertlaan en de Ooststraat is gesloopt. Projectonwikkelaar Elevessy bouwt daar het wooncomplex Albert.

  “Dit was inderdaad een zeer bekend café, maar het gebouw was wel toe aan sloop”, vertelt ons Bart Reynaert van Elevessy. “De afbraak is inmiddels afgerond. Hier komen meergezinswoningen: 6 hoogwaardig afgewerkte appartementen met een ondergrondse parkeergarage voor 8 wagens en een autolift. Daarnaast komt nog een eengezinswoning.”

  Elevessy besteedt veel aandacht geven aan de nieuwste milieu- en klimaatvriendelijke technieken. “Wij voorzien elke woning van een warmtepomp, vloerverwarming, een ventilatiesysteem D, zonnepanelen en laadpalen. De klassiekers, zeg maar.”

  Het gebouw zou ten laatste opleverbaar klaar zijn binnen anderhalf jaar.

  Rigoletto

  Daarmee bergt Elevessy de bouwplannen niet meteen op. In het centrum, op de hoek van de Beverstraat en de Biezenstraat, komt op termijn een vergelijkbaar project: Castor.

  “Vanaf de eerste week van februari beginnen we aan de sloop van de Rigoletto/Barresto. Eerst laten we een stabiliteitsstudie uitvoeren en op basis daarvan kunnen we dan verder. Ook hier is het de bedoeling om zeer snel te gaan.”

  Eind november vorig jaar maakte de projectontwikkelaar al de plannen bekend voor de sloop en de nieuwbouw van de site Den Belleman aan de Denderkaai.

  Info: Elevessy.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons