• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  De langetermijnvisie van de nationale veiligheidsraad

  23 september 2020

  ALGEMEEN – De uitgebreide nationale veiligheidsraad heeft zich gebogen over het werk van de evaluatiecel Celeval. Deze moest een langetermijnvisie uitwerken voor risicobeheer.

  De nadruk ligt op de eigen verantwoordelijkheid. In deze langetermijnvisie blijven de zes gouden regels centraal staan.

  • Respecteer de hygiëneregels.
  • Oefen de activiteiten bij voorkeur uit in de buitenlucht.
  • Heb aandacht voor kwetsbare personen.
  • Hou afstand (1,5m).
  • Beperk de nauwe contacten.
  • Respecteer de regels inzake bijeenkomsten.

  Sociale contacten

  Je mag iedereen zien die je wilt, op voorwaarde dat je altijd afstand houdt. Als dit niet mogelijk is, draag je een mondmasker.

  In elk geval mag je niet meer dan 10 personen ontmoeten op dezelfde plaats op hetzelfde moment (kinderen niet inbegrepen).

  Nauwe contacten met iemand van buiten het gezin, gedurende meer dan 15 minuten, zonder de veiligheidsafstand te respecteren en zonder masker, moet je zoveel mogelijk beperken.

  Als je toch een referentiecijfer wilt: experts raden aan om momenteel individueel met niet meer dan 5 personen (buiten het gezin) per maand nauwe contacten te hebben.

  Andere maatregelen vind je via de link onderaan dit artikel.

  Info: Risicobeheer en responsabilisering.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons