De magie van de koi

    07 september 2020

    MEERBEKE – Andy Raes behaalde op de Holland Koi Show twee eerste prijzen met zijn vissen. Voor ons een gelegenheid om hem te bezoeken in zijn zaak aan de Kwadestraat-Noord.

    Voor de Beotiërs onder ons zijn koi gewoon groot uitgevallen goudvissen. De Japanners zijn er weg van. Ook de reigers, die in een koivijver een uitgebreid wandelbuffet zien.

    Maar de echte kenners en liefhebbers weten beter. Zoals Andy Raes er zelf een is: heel schuchter begonnen, in de ban geraakt en al jaren gepassioneerd door deze prachtige en sierlijke vissen. Met een schitterend resultaat: recent won hij twee eerste prijzen op de prestigieuze ‘Holland Koi Show’.

    We spraken Andy in zijn zaak Zsozan, die hij in bijberoep uitbaat. Hij had het over zijn uit de hand gelopen hobby, de verschillende soorten koi, de beoordelingscriteria van een wedstrijd, de prijs van een villa die Japanners er voor over hebben.

    Na afloop van ons interview waren we helemaal zen, want koi kweken is ook vooral genieten en in alle rust de tijd vergeten.

    Info: Zsozan.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons