De stad zoekt vrijwillige burenbemiddelaars

    14 oktober 2022

    NINOVE – De dienst integrale veiligheid start met vrijwillige burenbemiddeling. Het is de bedoeling het project te starten begin 2023, zodra vrijwilligers zijn gevonden.

    Het kan om allerlei redenen mislopen tussen buren. Vaak geven deze aanleiding tot soms langlopende conflicten. Wanneer je buur aanspreken niet kan of niet lukt, kan je een beroep doen op de dienst burenbemiddeling. In zowat een derde van de Vlaamse steden en gemeenten bestaat een dergelijke dienst.

    Communicatie

    Een team van vrijwillige burenbemiddelaars zet zich in om de partijen rond de tafel te krijgen. Door de communicatie te herstellen en het probleem bespreekbaar te maken, helpen ze zoeken naar een oplossing. Deze burenbemiddelaars zijn neutraal en kiezen geen partij. De gesprekken zelf zijn en blijven uiterst vertrouwelijk.

    De bemiddeling is gratis. Onderaan vind je een verwijzing naar meer info.

    Vrijwilligers

    De dienst burenbemiddeling is in Ninove nog in opbouw. Zodra burenbemiddelaars beschikbaar zijn, kan het project starten, wellicht begin 2023.

    De dienst integrale veiligheid zoekt momenteel nog mensen met het geschikte profiel en de motivatie om op te treden als vrijwillige burenbemiddelaar. Je kunt kandideren via een aanmeldingsformulier (zie onderaan) of burenbemiddeling@ninove.be.

    In een kort gesprek polsen de coördinatoren naar jouw motivatie en lichten ze de procedures toe. Indien dit gesprek positief is verlopen, kun je inschrijven voor een gratis opleiding.

    Info: aanmeldingsformulierburenbemiddeling@ninove.beburenbemiddeling.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons