De vinders van het vat: “Wij kijken al uit naar de volgende editie”

    31 augustus 2021

    NINOVE/APPELTERRE-EICHEM – De vriendengroep, die zondag 29 augustus in de late namiddag het vat vond, blikt tevreden terug op de zoektocht.

    Toen zondag 29 augustus om 16.37 uur de code binnenkwam ‘covidkap-19’, betekende dit meteen het einde van de queeste naar het vat. Het was gevonden.

    Het lag begraven ter hoogte van het bos, gelegen aan het natuurgebied ‘Moerasbos’ tussen de steenweg Geraardsbergen – Ninove en het chirolokaal in Appelterre-Eichem.

    Vriendengroep

    Bono De Geest was een van de vinders en doet ons het relaas.

    “Bij het zien van de vorige edities waren we heel blij, dat het dit jaar weer kon plaatsvinden. We beslisten direct om met onze vriendengroep deel te nemen: Niel, Stijn, Thomas, Sander, Johannes en ikzelf. Vanaf de start van level 1 konden we ons steeds amuseren met het zoeken naar de antwoorden. We leerden bij over plekken in Ninove.”

    Tip 3

    Vanaf augustus was het echt serieus geworden.

    “De tips stuurden ons in het begin overal naartoe. Zo zijn we bijvoorbeeld in Voorde, Denderwindeke en Aspelare gaan zoeken. Tevergeefs doorzochten we de locaties en sloegen we onbekende wegen in.”

    Tip 3 gaf blijkbaar echt de doorslag: het moest in Appelterre liggen, bij de Troostplek.

    “Elk weekend en vrij moment besteedden wij aan het bestuderen van de regio en gingen we zoeken waar het vat kon liggen. Het was een heel leuk gevoel om op vrijdag om 6 uur met nog veel andere vatzoekers op pad te gaan. Maar ook zonder succes…”

    Euforisch

    Zondag 29 augustus beslisten ze nog een laatste keer te zoeken en alles af te speuren.

    “Tot we de plek vonden, waar het vat begraven lag. Naast een wei en verscholen achter takken en doornen vonden we euforisch het vat!”

    En zoals het echte speurneuzen past, staat hun besluit al vast: “Het was een enorm leuke zoektocht. We kijken uit naar de volgende editie!”

    Info: vind het vat 2021: de antwoorden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons