Dienst burgerzaken genomineerd voor Servantes Award

    11 oktober 2023

    NINOVE/AALST – De tweede editie van de Servantes Award heeft donderdag 26 oktober plaats in de Aalsterse Filatuur. Lokale ambtenaren uit Aalst, Dendermonde, Ninove, Merelbeke en het provinciale domein Puyenbroeck behoren tot de genomineerden.

    Servantes is specialist in het inschakelen van tijdelijke professionelen voor steden en gemeenten. Via de Servantes Award wil de organisatie bijdragen aan kennis over en de waardering van professionals van lokale besturen.

    Dieter De Kerpel (managing partner Servantes): “We willen positieve aandacht vestigen op werken bij lokale besturen. Je kan er unieke functies uitoefenen ten dienste van het bestuur en van de lokale gemeenschap. In de diverse kandidaturen zien we, dat collega’s en medewerkers geëerd worden omwille van hun professionele gedrevenheid. Tienduizenden mensen werken met hart en ziel in de sector en ze verdienen het om trots te zijn op hun job en hun prestaties.”

    Genomineerden

    De genomineerden uit Oost-Vlaanderen zijn: team Evenementen (Aalst), communicatieverantwoordelijke Martine Rogiers (Merelbeke), onthaalmedewerker Kateryna Glavanar (Merelbeke), projectgroep ‘De Beuk Erin’ (Dendermonde), de maatwerkploeg van het provinciaal domein Puyenbroeck (provincie Oost-Vlaanderen), industrieel ingenieur en landmeter Luc Vande Velde (provincie Oost-Vlaanderen) en de dienst Burgerzaken (Ninove).

    Ninove

    Deze Ninoofse dienst met een vijftiental medewerkers, heeft zich na een bijzonder pijnlijke en moeilijke periode, met onder meer een externe audit, compleet heruitgevonden en gereorganiseerd. “De dienst Burgerzaken is het uithangbord van de stad inzake dienstverlening”, zegt Peter Cassiman (diensthoofd Dienstverlening). “Een vlot draaiende dienst heeft een positieve impact op de burger en de dienstverlening, die hij of zij krijgt.”

    Ook burgemeester Tanja De Jonge is trots op het team: “Ik ben al acht jaar burgemeester en heb nog nooit zo’n veerkracht gezien. Elkeen vervulde een belangrijke rol in dit succesverhaal.”

    Beoordeling

    De jury, die zich dit jaar over de ingediende dossiers boog, is samengesteld uit prof. dr. Herwig Reynaert (UGent), Wim Geirnaerdt (Unizo), Kris Torfs (Burgerzaken Vlaanderen vzw), Karolien Dezeure (Mondea), Wim Vandenbroeck (Exello.net) en Catherine Ruys (DCR Consulting).

    De prijsuitreiking heeft donderdag 26 oktober plaats in de Filatuur in Aalst. De winnaars ontvangen een kunstwerk van ontwerper Rik Verhaest, waarin het beeld van een stad of gemeente wordt weerspiegeld.

    Info: Servantes.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons