Action-vestiging even dicht wegens corona-besmettingen

    27 januari 2021

    NINOVE – Omdat 2 medewerksters van de Action-winkel positief hadden getest op het corona-virus, is de winkel dinsdagnamiddag 26 januari gesloten geweest.

    De vestiging aan de Ring-Oost sloot dinsdagnamiddag de deuren.

    Een van onze lezers gaf ons hierover haar versie. “Maar liefst drie medewerkers hadden positief getest en zijn ziek geworden tijdens hun shift. Afgelopen zondag zijn ze getest en alle drie positief. Action heeft dan de deuren maar gesloten. De rest van het personeel is niet verplicht zich te testen.”

    Ontsmetting

    Een onderhoudsploeg zou dinsdagavond de winkel ontsmetten. “Het personeel verwachtte een enorm beveiligde kuisploeg. In werkelijkheid waren het twee jonge mannen, die een beetje stonden te lummelen en wat rond spoten met een busje. Dat was de ontsmetting van de winkel. Vandaag (woensdag nvdr) gaan de deuren dan weer open onder het mom ‘veiligheid eerst’. De personeelsleden, die niet ziek zijn, zouden moeten gaan werken. Ze hebben onderling beslist, dat de veiligheid van de klanten en van het eigen gezin primeert. De meesten laten zich vandaag dan toch eerst testen. Dan vraagt een mens zich toch wel af hoe veilig sommige winkelketens in werkelijkheid zijn.”

    Noodprocedure

    We legden dit relaas voor aan Frank Van Rutten, woordvoerder van Action. “Het desinfecteren gebeurde zoals het gebruikelijk is: door middel van een spray. Nadien nemen ze met een doekje het overtollige vocht weg.”

    Dat medewerksters positief testten is correct. “Het ging om 2 personeelsleden. In een dergelijk geval start onze noodprocedure op en gaat de winkel dicht. Diegenen, die rechtstreeks met hen samenwerkten, zijn naar huis gegaan om zich te laten testen. De derde persoon testte niet positief, maar is omwille van de eigen gezondheidssituatie in quarantaine gegaan.”

    De medewerkers waren natuurlijk geschrokken. “Het ging er ook om of ze nauw hadden samengewerkt met de twee betrokkenen of niet. Wie een laag risico had gehad, moest zich niet laten testen. Toch hebben velen ervoor gekozen om dat te laten doen en hebben ze zich ziek gemeld.”

    Action heeft personeelsleden uit andere vestigingen ingezet om vanaf woensdag 27 januari de winkel open te houden.

    Info: Action Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons