Den Belleman 2.0 komt er aan

  23 november 2023

  NINOVE – Projectonwikkelaar Elevessy en Hubert Simoens lichtten donderdag 23 november de nieuwbouwplannen toe voor de site Den Belleman aan de Denderkaai. Boven het nieuwe café op het gelijkvloers komen 4 ruime flats en 2 duplex-appartementen.

  “Ik wil in eerste instantie de geruchten de kop indrukken als zou Den Belleman verdwijnen”, begon Hubert Simoens zijn relaas over de geplande afbraak en nieuwbouw. “Het café verdwijnt niet, maar wordt heropgebouwd begin 2025. Het is hier al bijna 150 jaar café en ik hoop, dat het nog 150 jaar mag blijven. Het gebouw wordt volledig afgebroken tot achteraan en het café komt in de volledige lengte te liggen met nog een extra ingekleed terras achteraan. Ik hoop in 2026 volledig in het nieuw te zitten.”

  Tijdens de werkzaamheden zal het café nog open zijn. “We zijn aan het bekijken op welke manier dit kan. Ook de evenementen zoals de 1 meifeesten en de aankomst van de Sint zullen plaatsvinden zoals gewoonlijk. Wij willen er terug een volkse zaak van maken met een goeie bistro en uitgebreide terrassen. Ik hoop, dat ik nog een aantal jaar kan meedraaien om de herstart van Den Belleman mee te maken.”

  Nieuwbouw

  “Als projectontwikkelaar Elevessy zijn we bijzonder tevreden, dat we dit project mogen realiseren”, vervolgde Bart Reynaert. “We wensen het Ninoofse college van burgemeester en schepen daarvoor te danken. Het zorgt niet alleen voor de continuïteit van een zeer gekend Ninoofs café met een heel mooie ligging. De nieuwbouw zal bovendien ook plaats bieden aan 6 gezinnen. Wij doen de ontwikkeling van a tot z, volledig op maat van de klant. Het zijn doorkijkappartementen met vooraan en achteraan een terras en we voorzien ook standplaatsen voor auto’s. De afbraakwerken starten we eind 2024. Het café zal vroeger klaar zijn, maar een volledige bouw over 2 jaar is realistisch; we hopen zelfs sneller.”

  Energie

  Bij dit project gaat zeer veel aandacht naar het milieu en energie. “De appartementen en het café zullen waar mogelijk zijn voorzien van alle technieken op het vlak van hernieuwbare energie: zonnepanelen, warmtepomp, vloerverwarming, ventilatiesysteem D, hoog isolerende dubbele beglazing en meer. Dit project heeft een energiepeil D 20: dat zijn de strenge eisen van 2023, waarmee we ons steentje bijdragen op het vlak van energieperformantie. Uiteraard hebben we alle respect voor de regelgeving en de buurt.”

  Dender

  De schepen voor lokale economie Alain Triest (Open Vld) is blij, dat het café kan blijven bestaan. “Het is een oud, gekend en gewaardeerd café. Het is voor ons belangrijk om de Ninoofse horeca te ondersteunen en ik ben blij met het initiatief van de projectontwikkelaar. Den Belleman is tussen Aalst en Geraardsbergen trouwens het enige café, pal aan de oever van de Dender. Dat moet je trachten te behouden. Ik hoop zelfs op meer ontwikkelingsmogelijkheden langs de Denderoever, zodat we de rivier nog meer in het leven van de Ninovieter en in het stadsbeeld kunnen betrekken.”

  Tot zover de plannen voor Den Belleman 2.0. Van Hubert versie 2.0 was tijdens de persbabbel geen sprake: een pièce unique is onvervangbaar.

  Info: ElevessyNinoofse cafés.

   

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons