Andy Peelman zet verhaal van schoenenzaak ‘Relaqs’ verder

    22 december 2023

    NINOVE – De VTM-acteur en zijn vrouw Tine Kissling nemen de schoenenwinkel ‘Relaqs’ aan de Albertlaan over. “Soms zit het leven vol eigenaardigheden”, vertelde Andy ons. “Enkele jaren geleden kende ik hier mijn weg niet en nu kom ik hier wonen en heb ik een winkel in Ninove”.

    Alles begon met een berichtje van de vorige eigenaars in april. “Ze dachten eraan hun winkel over te laten en wilden eens aan tafel gaan zitten. Met onze woning in opbouw kwam dit eerder ongelegen, maar we hebben toch gepraat met die echt warme mensen. Zij wilden de zaak niet zomaar overlaten, maar het verhaal verder laten schrijven met liefde en passie. Dat is wat ik zal proberen te doen.”

    Relaqs

    Andy en zijn vrouw Tine hebben al een winkel in Aalst: ‘Lorelie & Feline by Andy Peelman’. Ze verkopen er tweedehands merkkledij en -accessoires.

    “We hebben eigenlijk nooit de ambitie gehad om een klerenwinkel in Aalst en een schoenenwinkel in Ninove te hebben. Dat is ons pad gekruist. Na vorig jaar met de eerste winkel gaat hier voor ons terug een hele nieuwe wereld open. Maar het houdt ons scherp, het houdt ons wakker.”

    Als zijn agenda het toelaat, zal je Andy zeker aantreffen in de schoenenzaak Relaqs. “Ik vind het zelf heel fijn om in de winkel te staan en om alles onder de knie te krijgen. Je moet goed weten wat op de werkvloer gebeurt en leeft. De huidige werknemers blijven hier uiteraard. Het zou heel arrogant zijn van ons om die krachten te vervangen. Zij doen samen met ons de winkel werken.”

    Even belangrijk: Relaqs blijft bestaan zoals het was. “Wij hebben een heel trouw cliënteel, dat we willen blijven bedienen. Het zal wel een én-verhaal worden omdat we er een aantal zaken zullen bijnemen binnen de bestaande ruimte. Op een half uurtje ’s morgens na, blijven ook de openingsuren dezelfde. Omdat het ’s zaterdags vaak druk is, wil ik er nog iemand bij.”

    In primeur wist Andy ons nog te vertellen, dat ze half maart aan de winkel een kledinglijn zullen toevoegen: Kissling, naar de naam van zijn vrouw. “Die lijn is nu in productie en als in maart de zaak ook 15 jaar bestaat, zullen we dat ter ere van Kathleen en Philip aan de winkel toevoegen.”

    Druk

    Maar het ging uiteraard niet alleen over schoenen tijdens ons gesprek. “Het jaar dat er aan komt schrikt me wat af omdat het heel druk belooft te zijn: de bouw, de twee winkels, televisiewerk… Het zal een kwestie zijn om alles goed in te plannen. Maar tegelijk me houdt dat scherp, ik heb dat nodig want ik kan eigenlijk niet stilzitten. Het is wel fijn en boeiend.”

    Eerst zijn er natuurlijk de kerst- en nieuwjaarvieringen in familie- en vriendenkring. Andy hoopt in juni ’24 naar het stadhuis van Ninove te trekken om vanaf dan zijn domicilie hier te hebben.

    Info: Relaqs.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons