Animaties en attracties fleurden koopjesweekend op

    18 december 2022

    NINOVE – Nadat de Christmas Nightrun vrijdag door de centrumstraten was getrokken, ging zaterdag 17 december de aandacht naar de kinderen. Zondag 18 december kon je ook genieten van onder andere de muziek van kerstorgel Concertina aan het oud-stadhuis.

    Tijdens de beide dagen stond een klimmuur opgesteld, waarop de kleinsten zich konden uitleven, net als op het elandspringkasteel ernaast.

    De mensen van Maspoe en schepen van lokale economie Alain Triest (Open-Vld) openden zaterdag de eindejaarsperiode.

    In de winkelstraten kon je zaterdag en zondag de Kerstman tegen het lijf lopen, in verschillende variaties: op stelten, zingend en in het gezelschap van zijn gevolg, waaronder een wandelende kerstboom. Op heel wat locaties was muzikale animatie voorzien om er de koopstemming in te houden.

    Kinderattracties

    De kinderen konden zich wagen aan een ritje op de kindermolen of eendjes vissen bij Flipper. Dit kunnen ze trouwens tot begin januari, elke dag aan het Niniaplein op de Centrumlaan.

    Daar kun je eveneens terecht voor lekkernijen aan het gebakkraam Roelant voor heerlijke oliebollen, een warme wafel of churros.

    Santa in the sky

    Vrijdag 23 en zaterdag 24 december gaat het alvast een versnelling hoger met ‘Santa in the sky’. Als je al eens droomde om mee te vliegen met de Kerstman en zijn slee moet je geheid naar het Niniaplein. Je gaat 50 meter de hoogte in en kan meteen genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

    De Kerstman doolt daar die dagen ook nog rond: zaterdag toert hij rond op zijn bakfiets en in de snowglobe kun je jezelf laten vereeuwigen met die brave kerstborst.

    De daaropvolgende dagen is elke dag wel een of ander evenement gepland.

    Lichtjestoet

    Eén van de hoogtepunten heeft woensdag 28 december vanaf 17.30 uur plaats. Een stoet trekt dan door het stadscentrum met een 50-tal prachtig versierde en verlichte tractoren, die zorgen voor extra eindejaarsfeer. Zeker iets om naar uit te kijken tijdens deze donkere dagen.

    Info: het volledige programma vind je op eindejaarninove.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons