“Bedankt om in Ninove te ondernemen”

  17 november 2023

  NINOVE – De lokale Unizo-voorzitter Jan Van der Jeught en de schepen voor lokale economie Alain Triest (Open Vld) bedankten de lokale ondernemers om in Ninove te willen en te blijven ondernemen. Ze deden dat vrijdagochtend 17 november tijdens het ondernemersontbijt in De Liberale Kring.

  “De ondernemers zijn de werkpaarden van onze samenleving, het peper en zout van onze maatschappij”, aldus voorzitter Van der Jeught op deze 10de Dag van de Ondernemer. “Zij zorgen voor lokale tewerkstelling, welvaart, vooruitgang. België is het grootste KMO-land van Europa. Dit jaar staat in het teken van de innovatie. Op dat vlak behoren wij tot de top van Europa, maar we zien een grote kloof tussen de KMO’s en de grote ondernemingen. Hier liggen heel wat uitdagingen maar vooral ook kansen.”

  Verkiezingen

  Hij greep het verkiezingsjaar 2024 aan om alle politieke partijen te vragen rekening te houden met de bezorgdheden van de ondernemers.

  “Leg uw oor te luisteren, voel wat leeft. Wij hebben ook voorstellen klaar: van de dorpsstraat tot de Wetstraat. Op nationaal vlak: zorg voor een echte fiscale hervorming die werken beloont, maak komaf met verouderde en ingewikkelde arbeidsregels, beperk de werkloosheid in de tijd, zorg voor meer eenvoud in het stelsel van de overuren en durf af te stappen van de automatische loonindexering.”

  Ook voor de delegatie van het Ninoofse stadsbestuur had hij een boodschap: “ Zorg lokaal voor een ondernemersvriendelijk klimaat en laat u inspireren door uw lokaal Unizo-bestuur. Wij stellen momenteel een kerngroep samen van een twintigtal lokale ondernemers uit verschillende sectoren en zullen een lijst met 5 prioriteiten opstellen, die SMART zullen zijn: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Die zullen we overhandigen aan de politieke partijen met de vraag om deze mee op te nemen in hun partijprogramma en liefst ook in het beleidsplan nadien.”

  Lokale en sociale economie

  Daarop haakte schepen Alain Triest in.

  Als lokaal bestuur zetten we al jaren heel veel in op de lokale economie en tewerkstelling en ondersteunen jullie zoveel mogelijk binnen onze wettelijke en financiële mogelijkheden. Ondernemers vormen inderdaad de motor van onze economie, het is dus niet meer dan normaal, dat ze minstens een keer per jaar hun feestdag krijgen in de vorm van de Dag van de Ondernemer. Wij willen jullie inzet, durf en doorzettingsvermogen onderstrepen. We willen anderen inspireren en motiveren om de stap te zetten richting het ondernemerschap. Nogmaals dank om in onze stad te willen en te blijven ondernemen, ondanks de minder goede economische situatie door een aantal crisissen. We hebben daarop zoveel mogelijk proberen te anticiperen.”

  Hij vroeg ook aandacht voor de sociale economie, die te weinig wordt belicht en te weinig is gekend bij onze ondernemers. Twee medewerkers stelden dit aspect van de lokale economie kort voor.

  We hadden na afloop van de lange speeches nog een kort gesprek met de schepen, burgemeester Tania De Jonge en Sam De Brabanter van ‘S.db disign’, die momenteel zijn kledingzaak openhoudt in de opstartwinkel aan het Oudstrijdersplein.

  Info: Unizo Ninove.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons