Bedrijventerrein Doorn Noord officieel geopend

    08 juni 2023

    NINOVE – Het bedrijventerrein Doorn Noord is donderdag 8 juni officieel geopend en zal op termijn 600 tot 1.000 werknemers tewerkstellen.

    Bij de aankondiging van dit nieuwe bedrijventerrein, haast dag op dag 5 jaar geleden, werd Doorn Noord als een schoolvoorbeeld voor andere bedrijventerreinen geschetst.

    Duurzaamheid

    Het unieke karakter van de infrastructuur is gebaseerd op duurzaamheid en de groene structuren met biodiversiteit. De selectie van de bedrijven gebeurde op basis van drie criteria: de bedrijfseconomische context, de motivatie om zich te vestigen in Ninove en de geplande duurzame acties.

    In de toekomst hoopt Doorn Noord lokaal energie op te wekken met een windturbine, een hoppinpunt in te richten en een bedrijfsverzamelgebouw te realiseren met verschillende dienstverleningen zoals een bedrijfsrestaurant, een kinderopvang en vergaderfaciliteiten.

    Het archeologisch vooronderzoek leverde een aantal verrassende vondsten en inzichten op in de lokale en de Europese geschiedenis.

    Tewerkstelling

    Doorn Noord beslaat een bruto oppervlakte van 22,7 ha, waarvan 12,9 ha is toegewezen. In totaal zijn 17 percelen beschikbaar, 14 ervan zijn verkocht. 4 bedrijven zijn gestart met de bouw, 2 bedrijven zijn inmiddels operationeel:

    – het recylagebedrijf voor metalen Van Den Brouck-De Sutter, dat is verkast van de Aalstersesteenweg even verderop;
    – Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE), gespecialiseerd in batterij- en energietechnologie.

    Naar schatting zal een tewerkstelling mogelijk zijn voor 600 tot 1.000 werknemers.

    Ninofmedia was aanwezig op de officiële opening van Doorn Noord. Wij spraken met SOLVA-directeur Bart Wallays, schepen voor lokale economie Alain Triest, Noshin Omar (ABEE) en Hans De Sutter (Van Den Brouck-De Sutter).

    Info: Doorn Noord.

    MLI/JTR – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons