• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Boeren & Buren en Zelfbouwmarkt leveren groene stroom

  22 januari 2021

  NINOVE – Energieplatform Bolt en korte keten netwerk Boeren & Buren slaan de handen in elkaar en bieden streekstroom aan. Zelfbouwmarkt is een van de leveranciers van de groene stroom.

  “Lokaal consumeren is belangrijk in deze tijden”, zegt Bolt-CEO Pieterjan Verhaeghen. “Dat kan door te kiezen voor streekproducten. Maar ook groene stroom kan je perfect lokaal kopen. Daarom bieden we de streekstroom van Bolt nu aan via Boeren & Buren”

  De  vergistingsinstallatie van het Koeweidehof in Merchtem en de zonnepanelen van de waterzuiveringsinstallatie van Aquafin in Grimbergen, van het familiebedrijf Calvet in Zellik, van Hanssen Catering uit Groot-Bijgaarden en van Zelfbouwmarkt in Ninove leveren o.a. groene stroom aan Bolt.

  “Bewuste consumenten willen niet alleen de herkomst van hun aardappelen en vlees kennen, maar ook van hun energie.”

  Lokale energie

  Boeren & Buren heeft ophaalpunten in o.a. Zemst, Dilbeek, Ninove, Wemmel, Pepingen, Meise, Aalst en Lede. En nu bieden ze dus ook de energie van Bolt aan. Dit energieplatform koppelt lokale energie-afnemers aan lokale energie-opwekkers, eveneens via het korte keten-principe.

  Pieterjan Verhaeghen. “Met Bolt garanderen we onze afnemers, dat hun energie van lokale groene energie-opwekkers komt. Door energie af te nemen via Bolt, steunen ze kleinschalige ondernemingen binnen en buiten de landbouwsector, die volop inzetten op de overstap naar groen in ons land.”

  Die werkwijze van Bolt past perfect bij de waarden van Boeren & Buren. Wannes de Jonghe: “Onze Buurderij-verantwoordelijken zijn sociale ondernemers. Ze zetten zich in om het contact tussen de consument en de producent te herstellen door te focussen op de korte keten. Zo krijgen onze boeren het respect dat ze verdienen.”

  Info: BoltenergieBoeren&Buren.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons