Feestweekend voor 35 jaar café Moesj

    02 december 2023

    MEERBEKE – Hans Michiels baat al 35 jaar café Moesj uit, op de hoek van de Gemeentehuisstraat en de Nieuwstraat. Reden genoeg voor een feestweekend op 9 en 10 december.

    “Als Moesj bestaat het café inderdaad 35 jaar”, vertelt Hans ons in zijn etablissement. “Daarvoor was het ongeveer 25 tot 30 jaar café Tijl met verschillende uitbaters. Zelf heb ik de gewoonte om elke 5 jaar een feest te houden. De eerste twee feesten waren hier, daarna ben ik verhuisd naar de kantine van Osta Meerbeke. Vanaf 30 en 35 jaar ben ik terug naar hier gekomen voor dat feestje.”

    Hans kan rekenen op een trouw publiek. “Voor mij zullen ze zeker al niet komen”, lacht hij met enige zelfspot. “Ik doe alleen of met enkele goeie kameraden den toog. Ik heb klanten van 25 tot 92 jaar en ze blijven komen, zoals Edgard hier. Hij is een trouwe klant sinds de eerste dag, dat ik het café opende.”

    Toekomst

    Hans is inmiddels 60 jaar geworden. “Of ik het café nog lang verder openhoud, is een open vraag. Na nieuwjaar zit ik samen met mijn boekhouder Herman om alle mogelijkheden te bekijken: verkopen, verhuren, eventueel zelf verder uitbaten aangezien de pensioenwetgeving ook steeds verandert. Nadien zal ik beslissen vóór het verlof van 2024. Maar zoals het er nu naar uitziet, zou ik wel nog even willen en kunnen verder doen.”

    Veel zal afhangen van de voldoening, die Hans ondervindt. “Een café openhouden is veel veranderd ten aanzien van vroeger. Toen ik begon als 25-jarige was het alle weken feest en discobar; op de duur ambras met de buren, wat logisch is. Nu is het heel wat rustiger en er is veel bijgekomen. Het rookverbod en de coronaperiode hebben de cafés ook geen goed gedaan. Er zijn nog goede momenten, maar ook veel rustige. Al mag het na 35 jaar eens rustiger zijn.”

    Feest

    Tijdens het weekend van 9 en 10 december zal het alleszins minder rustig zijn bij Moesj.

    “Zaterdag treden om 21 uur Tim & Jim op, voor mijn generatie en wat jonger. Zondag 10 december komt rond 18 uur goochelaar John K Magic; 5 jaar terug eindigde hij als 18-jarige tweede in het Belgisch kampioenschap. ’s Avonds brengt de alom bekende Nico Zingt Hazes zijn repertoire: een deel Hazes en een ander gedeelte. Het café is zaterdag open vanaf 15 uur en zondag vanaf 16 uur. Voor iedereen staan een gratis hapje en een drankje gereed.”

    Info: Café Moesj.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons