Graanmarkt niet langer hart van dinsdagmarkt

    25 maart 2024

    NINOVE – De standplaatshouders van de dinsdagmarkt kregen een aangetekende brief. Daarin kondigt het stadsbestuur aan het marktplan grondig te willen hertekenen. Het heft de huidige standplaatsen op.

    Het college van burgemeester en schepenen besliste maandag 18 maart om het marktplan ter hertekenen. Daarnaast zal de gemeenteraad in mei ook nog een geactualiseerd reglement voor de ambulante handel en de markt bespreken. De nieuwe standplaatsen zullen vanaf 24 september zijn toegewezen aan de marktkramers.

    Leegloop

    Volgens de dienst lokale economie drong een hertekening van het markplan zich op. Op de Graanmarkt is in de kalme periodes of bij slecht weer een groot deel van de abonnementhouders afwezig. Dat werkt demotiverend voor de marktkramers, die wel veelvuldig aanwezig zijn.

    Door de pensionnering of andere plannen van de abonnementhouders zijn op de Graanmarkt bovendien verschillende lege standplaatsen ontstaan en is het plein grotendeels leeg.

    Veiligheid

    Daarnaast moeten voor de brandveiligheid nog een aantal probleempunten worden opgelost.

    • Op de Centrumlaan komt geen standplaats meer voor ’t Wortelmanneken. Door slechts één kant te voorzien voor standplaatsen met een luifel, verbreedt het smalle stuk ter hoogte van Jill & Jack. Aan de KBC zullen op het middenstuk geen standplaatsen meer zijn om een betere toegang te hebben naar het plein voor Ninia Shopping.
    • Aan de Marktstraat komt ter hoogte van de boom een standplaats zonder luifel en in de Kaardeloodstraat is slechts één kant voorzien voor kramen met een luifel.
    • Standplaatsen met gasgebruik blijven op hun huidige plaats, behalve deze op de Graanmarkt. Deze schuiven op naar de Langemuntstraat voor een betere bereikbaarheid door de brandweer.
    • Omwille van de voedselveiligheid zullen de standplaatsen met verse producten met hun rug naar de zonzijde gekeerd staan.
    • Er komen meer standplaatsen met andere specialisaties dan non-food (textiel) op het plein voor Ninia Shopping. De andere abonnementhouders worden in volgorde van aanwezigheid aangevuld in de Marktstraat en op de Graanmarkt.
    • Op de Centrumlaan komt een ‘hart van de markt’ voor de abonnementhouders, die veel aanwezig zijn.
    • Op het centrale plein van de Graanmarkt zijn geen standplaatsen meer voorzien, zodat hier parkeergelegenheid ontstaat voor abonnementhouders. Enkel op de straat zijn nog standplaatsen ingepland.

    De eerste markt met nieuwe standplaatsen is voorzien op dinsdag 24 september.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons