Hele week feest voor 40 jaar café Ragtime

    18 september 2022

    NINOVE – Het gekende Ninoofse café Ragtime opende 40 jaar geleden voor het eerst de deuren. Reden te over om een feestweek te organiseren, van 19 tot 25 september.

    Ragtime heet het café officieel, maar het etablissement in de Langemuntstraat is wellicht nog beter gekend als ‘Ba Jackie’.

    De Ridder

    Het was Jackie De Ridder, die op 24 september 1982 de tapkraan liet kopen en het startschot gaf voor deze zaak in hartje Ninove.

    In deze familiezaak zwaaiden later ook zijn zoon Tom en zijn broer Rik de plak. Inmiddels is de Ragtime in handen van Misja De Ridder, de jongste telg uit de cafédynastie.

    Jazz en quiz

    Het café stond mee aan de basis van de eertijds heel succesvolle jazz-kroegentocht. Jackie De Ridder was daarvan de eerste voorzitter. De Ragtime is ook al jaren gekend bij alle quizzers in Ninove en de verre buitengebieden.

    Voor Ninofmedia gaan we later deze week de sfeer opsnuiven bij de De Ridders. Misja nodigt iedereen nu al uit om deze week te komen meevieren tijdens een heuse feestweek.

    Het volledige programma vind je in bijlage. De uitschieters daarin zijn: de start van het nieuwe seizoen van de ‘Quiz der Azen’ op dinsdag, een optreden van The A-Tease op vrijdag en zondag 25 september heeft de jaarlijkse fietsrally voor duo’s plaats.

    Info: RagtimeRagtime feestprogramma.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons