Honderden bloementjes aan de man (m/v/x) gebracht tijdens bloemenmarkt

  21 mei 2023

  NINOVE – Als je nog op zoek was naar wat kleur voor jouw tuin of balkon, dan kon je zondagvoormiddag 21 mei terecht op de Graanmarkt tijdens de bloemen-, tuin- en biomarkt.

  De dienst lokale economie stond andermaal in voor de organisatie. De medewerkers trachten om steeds een gevarieerd aanbod samen te stellen. Ze werkten ook dit keer samen met lokale bloemenverkopers voor de verscheidenheid van de bloemenkramen.

  Schepen van lokale economie Alain Triest (Open-VLD) was een tevreden man. Alain : ‘De bloemenmarkt mag een succes genoemd worden. Alle plaatsen zijn ingenomen door tal van standjes en bloemenverkopers. Mede door het mooie weer een zeer grote opkomst van kooplustigen. Ook de horeca geniet ten volle mee, met volle terrasjes’.

  Aanbod

  Je ontdekte op de Graanmarkt een uitgebreid assortiment één- en meerjarige bloeiende planten in alle kleuren van de regenboog.

  Verder had je een ruime keuze aan kruiden, waterplanten, groente- en fruitplanten, bio- en lokale artisanale producten.

  Als je veel plantenstekjes had en er geen blijf mee wist, kon je ze ter plekke inruilen voor andere stekjes.

  Workshop

  Had je zin om de handen uit de mouwen te steken? Dan kon je terecht bij twee korte werkleerplaatsen.

  Zo leerde je in de workshop ‘Bijenschaal’ op één uur tijd een mooie schaal maken boordevol planten, die het hele jaar door mogen buiten staan.

  ‘Bloembommen’ stelde je op een kwartiertje tijd in staat om met zand, water en zaadmengelingen een bloemenbom te maken.

  Potgrond

  Per aankoopschijf van € 10 kreeg je daarenboven een gratis zakje potgrond, aangeboden door de stad.

  Door het prachtige weer daagden veel kooplustige bloemenliefhebbers op. Ninove zal er de komende maanden alvast fleurig uit zien.

  Tegelwippen

  Aansluitend aan de bloemenmarkt stond een infostand over het Vlaams kampioenschap ‘Tegelwippen’ opgesteld.

  Als je tegels had gewipt en vervangen door groen, kon je de uitgebroken exemplaren (maximum 1 m2 per inwoner) droppen in een container op de Graanmarkt. In ruil kreeg je van de stad een plantje. Deelnemen kan nog steeds.

  Info: Tegelwippen.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons