Muziekcafé Gonzo kende perfecte herstart

    06 oktober 2022

    MEERBEKE – Muziekfans kunnen vanaf deze maand opnieuw terecht in hun favoriete café Gonzo, ditmaal in het vroegere danscafé The Victory. “Bij de opening zat het kot vol tot 7 uur ’s morgens”, lacht een tevreden uitbater Filip ‘Fille’ De Vriendt.

    De noodgedwongen sluiting van zijn café Gonzo in de Geraardsbergestraat zo’n vijf maand geleden kwam bijzonder hard aan bij Filip De Vriendt. De man werkt al 28 jaar in de horeca als leadzanger, fuivendraaier, cafébaas en gerant. Zijn Facebook-pagina telt meer dan 3.500 volgers.

    Na de sluiting kondigde hij dus snel aan: “Gonzo komt terug: faster, bigger, better, harder en stronger!” Hij wist alleen nog niet waar.

    Gonzo-sfeer

    Dankzij weken keihard werken en een bonte bende vrienden slaagde hij erin, om in de vroegere Victory in Meerbeke opnieuw de typische Gonzo-sfeer te krijgen. Maar wat is dat eigenlijk: de Gonzo-sfeer?

    “Voor mij is dat een combinatie van gezelligheid, warm licht en een nostalgische sfeer”, geeft de Fille als omschrijving.

    En inderdaad: het Gonzo-interieur straalt één en al nostalgie uit. We zien een hele wand stokoude radio’s, Esso-reclamepanelen, antieke ijzeren projectoren, een mijmerende grammofoon, een kassa waaraan je ooit nog moest draaien. Ook de ellenlange toog en het ouderwets ogende meubilair zijn gebleven.

    Livebands

    De opening zaterdag 1 oktober was een regelrecht succes.

    Mijn trouwe klanten waren vooral opgetogen, dat ik de aloude Gonzo-vibe opnieuw in dit pand heb kunnen oproepen. Ik moet nog wel enkele zaken ‘faaintjoenen’: een loungehoek maken met lage tafels om te ‘chillen’, livefoto’s aan de muur hangen en de hoek voor het livepodium in orde maken.”

    De échte, officiële opening komt ergens eind november/begin december.

    “Vanaf januari hoop ik elke zaterdagavond als vanouds livebands te laten optreden. Dat zullen zowel lokale bands als rockgroepen uit onze buurlanden zijn.”

    Psychologie

    Welke zijn eigenlijk de belangrijkste troeven van een goede cafébaas?

    “Voor mij zijn dat drie zaken. Vooreerst je job graag doen, met iedereen vlot kunnen praten en toch een beetje psycholoog zijn. Want pinten tappen is eigenlijk bijzaak.”

    Voor wie het zich zou afvragen: ‘Gonzo’ is Iers dialect voor ‘buitenbeentje’, net zoals het personage uit The Muppet-show. Maar het betekent eigenlijk ook gewoon: de laatste klant in het café.

    Praktisch

    • Café Gonzo, Hemelrijk 2 in Meerbeke.
    • Openingsuren:
      – woensdag tot vrijdag vanaf 14 uur,
      – zaterdag vanaf 20 uur,
      – zondag vanaf 14 uur.

    GGM

    De wand met stokoude radio’s: een van de ingrediënten van de typische Gonzo-sfeer.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons