Nieuwe KMO-units langs Ring-Oost

    03 december 2020

    NINOVE – Twee aparte firma’s plannen momenteel nieuwe KMO-units langs het bedrijventerrein Ring-Oost. Het gaat om respectievelijk 9 en 2 units.

    KMO-units of bedrijfsverzamelgebouwen bestaan uit kleinere bedrijfspanden, gegroepeerd in een bedrijvenpark. Ze zijn geschikt voor kleine of ambachtelijke bedrijven. Dat biedt heel wat voordelen voor een beginnende ondernemer en maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

    Ablimmo

    Een eerste project ligt aan de Ring-Oost 12.

    Maarten Brantegem (Ablimmo): “Ons KMO-park zal bestaan uit een bedrijfsgebouw met 9 units van telkens 300 m², een gemeenschappelijke wegenis en 46 parkeerplaatsen. De KMO-units worden casco opgeleverd. Ze zijn alle voorzien van een sectionele poort, 2 toegangsdeuren en een raam, een polybetonvloer, een minimum vrije hoogte van 6 m en manoeuvreerruimte vooraan.”

    Casco betekent, dat de unit water- en winddicht aan de koper wordt overhandigd. Hij sluit de nutsvoorzieningen aan, die klaarliggen, en heeft de volledige vrijheid in de inrichting.

    “Op dit moment is het nog mogelijk om de units per 300 m² te moduleren tot een grotere eenheid. Een magazijn van 300 m² met 4 staanplaatsen komt neer op € 377.500 excl. BTW en kosten. Momenteel is al 60 % verkocht.”

    De start van de werken is voorzien in de lente 2021, de oplevering in de herfst 2021.

    Novotan

    Het tweede project bevindt zich ernaast. Het ligt aan de Ring-Oost 14 tussen Planet-eco en de Actionvestiging op het voormalige tenniscomplex Novotan. Dat is sinds 1990 verkocht aan de huidige eigenaars.

    Hier gaat het niet om koop- maar om huurunits.

    “Die zijn verhuurd aan twee externe ondernemingen”, aldus de woordvoerder van de firma Novotan. “Zij kunnen die ruimte inrichten volgens de noden van hun bedrijf. Wij hopen de funderingen ervan nog voor nieuwjaar te kunnen realiseren, zodat ze in mei/juni 2021 in gebruik zijn.”

    Er is achteraan het terrein nog ruimte vrij voor extra units. “Ook daar is mogelijkheid tot opslag of productie en verwerking. Geen retail of detailhandel.”

    Info: Ablimmo.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons