• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Ninoofs familiebedrijf Duson-Joly stopt eind dit jaar

  15 oktober 2020

  NINOVE – De fabrikant van badkamer- en keukenmeubelen houdt momenteel uitverkoop. Het familiaal bedrijf houdt er eind dit jaar mee op. Het bedrijf vond geen overnemer.

  Het bedrijf was sinds 1960 gevestigd in Sint-Genesius-Rode.

  “Toen onze ouders stopten, zijn wij in 1971 verhuisd naar Ninove”, aldus Chris Joly. Het bedrijf groeide uit tot een degelijke fabrikant van keukenmeubelen, badkamermeubelen, vestiairekasten, tellerkasten, bijkeukens.

  Duson-Joly behoorde tot de eerste bedrijven, die zich vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw op het bedrijventerrein Beneden Industriepark zouden vestigen. Aanvankelijk waren het er 15, inmiddels bijna 40.

  Geen opvolging

  Maar na 50 jaar aanwezigheid op het bedrijventerrein Pamelstraat-Oost, stopt het bedrijf zijn activiteiten.

  “De reden daarvoor is eenvoudig: een ouder wordende directie en geen opvolging of overnemers. We hebben twee jaar gezocht naar kandidaat-overnemers, maar dat is ons niet gelukt. Economisch gezien is het nu ook niet meteen een gunstig klimaat daarvoor.”

  Momenteel loopt een online veiling. “We veilen de hele inboedel. Er is al een verkoopdag geweest en onze toonzaalmodellen zijn zo goed als weg. Maar nu zijn er nog de machines, het materiaal, de grondstoffen en wat resteert.”

  Eind dit jaar valt het doek over 50 jaar bedrijvigheid in Ninove.

  Info: Duson-JolyVeilingen Venalis.

  MLI – Foto: Giovanni N.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons