Ninoofs terrassenplan krijgt stilaan vorm

    17 juni 2020

    NINOVE – Net geen drie weken geleden aanvaardde de gemeenteraad op 28 mei het ‘terrassen-voorstel’ van Stijn Vander Elst (fractieleider Open VLD). Hij wou door de uitbreiding van de bestaande terrassen en nieuwe terrassenruimte de lokale horeca in het centrum en de deelgemeenten ondersteunen.

    Schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD) en zijn diensten gingen met dit voorstel aan de slag. “Enkele dagen na die gemeenteraad verstuurden we een digitale enquête naar de Ninoofse horecazaken. Op basis van die bevraging kozen we voor een aanpak in twee fasen. De eerste fase voorziet een regeling voor horecazaken waar een uitbreiding van hun bestaande terras snel mogelijk is. In de tweede fase werken we tegen 1 juli aan een regeling voor de horecazaken, die interesse hebben om elders een terrassenzone uit te baten.”

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) benadrukt dat ook een aantal aspecten rond mobiliteit en verkeersveiligheid belangrijk zijn: “Waar we openbaar domein of parkeerplaatsen innemen, bekijken we wat kan met respect voor de veiligheid van de weggebruikers de terrasbezoekers. Tegelijkertijd rekenen we ook op begrip. Het is niet evident om snel een dergelijk terrassenplan op te maken en uit te voeren.”

    Vanaf donderdag 18 juni kunnen een eerste reeks horecazaken aan de slag met de toegestane uitbreiding. Schepen Triest: “Onze diensten hebben deze week contact opgenomen met de betrokken horecazaken. In overleg met hen is een voorstel uitgewerkt. Ik wil alvast de mensen van mijn stadsdiensten bedanken voor het geleverde werk. We gaan verder aan de slag.”

    Stijn Vander Elst is blij met de snelle uitwerking van zijn voorstel: “We wisten, dat het krap zou zijn qua timing, maar een voorstel dat een maand geleden is gelanceerd, staat vandaag in de steigers op het terrein. Laat de zon maar schijnen, dan kunnen we met volle terrassen alle steun betuigen aan de Ninoofse horeca.”

    De schepen geeft tijdens de gemeenteraad van donderdag 18 juni een stand van zaken in dat dossier. De goedkeuring gebeurt tijdens de zitting van september.

    Info: Ninofmedia brengt de zitting van de gemeenteraad op 18 juni vanaf 19.30 uur via livestream.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons