Ninove schrapt budget voor aankoop feestverlichting

    29 september 2022

    NINOVE – De komende kerst- en eindejaarperiode zullen de centrumstraten niet feestelijk verlicht zijn. De € 500.000, die hiervoor was voorzien, is geschrapt.

    De schepen voor lokale economie Alain Triest (Open VLD) kreeg op de gemeenteraad van 26 mei groen licht voor de aankoop van feestverlichting. Deze zou de komende tien jaar het centrum en de deelgemeenten tijdens de kerst- en nieuwjaarperiode doen oplichten. Het debacle rond de eindejaarverlichting vorig jaar had immers voor heel wat frustratie gezorgd. En dan laten we de heibel rond het reuzenrad en de vzw Ninoverend nog buiten beschouwing.

    Geschrapt

    Dus zou de stad zelf lichtbogen, paalornamenten, lichtgordijnen en blitse blikvangers aankopen. De gunning zou gebeuren via een Europese procedure, gelet op het grote bedrag van € 500.000, dat hiervoor was voorzien.

    Zou, want vier maand later besloot het stadsbestuur om alsnog de aanbestedingsprocedure te stoppen.

    “Je kunt aan de ene kant moeilijk een afschakel- of dimscenario voor de openbare verlichting overwegen en aan de andere kant volop de kerstverlichting aansteken”, aldus schepen Triest. “Het zou in deze budgettair moeilijke periode niet verantwoord zijn.”

    Beperkt

    Dat er helemaal niets zal komen, is wel niet de bedoeling.

    “We willen toch iets van sfeerverlichting voorzien en vooral focussen op bepaalde plekken met een meer intense accentverlichting. We kijken na wat mogelijk is, binnen het beperkte budget.”

    Mocht de financiële hemel de komende maanden en jaren opklaren, dan kan de stad de aanvankelijke procedure voor de aankoop alsnog herstarten. “Maar nu staat dit project in de wachtstand.”

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons