Provincie telt meer dan duizend regioleveranciers

    13 augustus 2022

    OOST-VLAANDEREN – Via een uniek platform kunnen Oost-Vlaamse kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) zich met enkele muisklikken kandidaat stellen voor overheidsopdrachten.

    Overheidsopdrachten vormen een belangrijke hefboom voor de wederopbouw van de economie en de ondersteuning van KMO’s.

    Toch sleept in België slechts 34 % van de lokale KMO’s een overheidsopdracht in de wacht. België bengelt op dat vlak echt aan de staart in Europa. In Nederland worden 66 % van de aanbestedingen aan lokale KMO’s gegund, in Duitsland 50 % en in Frankrijk 44 %.

    Regioleverancier

    De provincie Oost-Vlaanderen, UNIZO Oost-Vlaanderen, de streekintercommunales DDS, Interwaas, SOLVA en Veneco, bundelden daarom de krachten en ontwikkelden de website Regioleverancier. Oost-Vlaamse steden, gemeenten en andere (semi)publieke organisaties kunnen hierop hun overheidsopdrachten met een beperkte offertevraag (tot € 139.000, excl. btw) publiceren.

    Door hun gegevens achter te laten en hun specialiteit aan te duiden, kunnen lokale ondernemingen zich heel eenvoudig kenbaar maken als potentiële leveranciers. Zij krijgen automatisch een e-mail als een overheidsinstantie een relevante opdracht voor ze heeft.

    Info: Regioleverancier.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons