Stad steunt starters

    30 januari 2024

    NINOVE – Met een basispremie van € 500 ondersteunt de stad ondernemers als ze een zaak starten in Ninove en de deelgemeenten. Als dat in de Belevingskern Centrum gebeurt, komt daar € 3.000 bovenop; voor een nieuw zaak in de Verzorgingskern Centrum of  Rechteroever is dat € 1.500.

    Schepen voor lokale economie Alain Triest (Open Vld) is bijzonder opgetogen met deze extra duw in de rug voor starters: “Met deze premie zetten we ons nog meer op de kaart als een stad, die startende handelaars wil aantrekken en steunen. We willen hen ondersteunen, zowel in de stad als de deelgemeenten. Een startende handelaar in een deelgemeente heeft ook recht op een premie van € 500, handelaars in het Kernwinkelgebied krijgen daar bovenop nog een extra ondersteuning.”

    Een sterke handelskern is voor de schepen heel belangrijk. “Het houdt Ninovieters in Ninove voor hun aankopen en zorgt ervoor, dat ze niet uitwijken naar aangrenzende steden en gemeenten. We hopen met de extra steun nog meer handelaars aan te trekken in ons stadscentrum, de kern te versterken en de leegstand weg te werken. We zetten ons met deze premie mooi boven gelijkaardige steden als Deinze (43.000 inwoners) of Waregem (40.000 inwoners), die € 1.000 premie geven aan hun startende ondernemers.”

    Steunmaatregelen

    • De laatste jaren nam de stad nog maatregelen om (startende) ondernemers te ondersteunen. Zo namen al 4 starters hun intrek in de opstartwinkel aan het Oudstrijdersplein. Drie daarvan openden intussen hun eigen pand in het stadscentrum.
    • Handelspanden hebben onder bepaalde voorwaarden ook recht op een renovatiepremie voor hun pand om het winkelgebied aantrekkelijker en de handelspanden duurzamer te maken.
    • De Beversteeg zorgde voor een verbinding tussen het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ winkelgebied en geeft extra zichtbaarheid voor handelaars via de etalagekasten in de steeg.
    • Daarnaast is recent ook de Ninoofse geschenkbon gedigitaliseerd. Dat maakt het gemakkelijker voor de handelaars om ermee te werken.
    • Tenslotte krijgen handelaars en ondernemers wekelijks interessante economische info en tips via de elektronische nieuwsbrief van de dienst lokale economie.

    Startende ondernemers kunnen altijd een afspraak maken met de dienst lokale economie voor een startersgesprek via de afsprakenmodule op de website van Ninove.

    Info: OndernemenStartersStarterspremie – Lees ook ‘Niet iedereen content met starterspremie…’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons