Stijn Desmet (Zelfbouwmarkt): “Hoop doet leven.”

    08 april 2020

    NINOVE – Zelfbouwmarkt bestaat dit jaar 40 jaar. Maar op dit ogenblik is er weinig reden tot feestvreugde. “Onze winkel is noodgedwongen gesloten”, aldus zaakvoerder Stijn Desmet. “Nooit gedacht dat dit ons als bedrijf en mij als ondernemer kon overkomen. Gelukkig kunnen klanten nog via onze webshop bestellingen plaatsen.”

    Zelfbouwmarkt was oorspronkelijk een Duits bedrijf (gesticht in 1980 in België), toen Ignace Desmet het na 10 jaar als gerant in 1990 overnam. In 2011 verhuisde de succesvolle interieurzaak van de Tramstatie naar de huidige locatie Ring-West.

    “2020 is dus een speciaal jaar voor ons”, zegt zoon Stijn Desmet. “We zijn nu noodgedwongen gesloten. Gelukkig zijn we anderhalf jaar terug met onze succesvolle webshop gestart. Op die manier kunnen toch een aantal personeelsleden aan het werk blijven. Werken zorgt voor veel mensen voor werkvreugde en verstrooiing in deze dagen. Dat is belangrijk  voor het (mentale) welzijn.”

    De online winkel is 24 op 7 open voor bestellingen. “We proberen zoveel mogelijk orders af te werken en te leveren. Maar de meeste van de 85 collega’s zijn momenteel spijtig genoeg technisch werkloos. Onze online verkoop kan natuurlijk nooit het verlies van de winkelverkoop compenseren. Onze vaste kosten lopen wel door, net zoals bij alle andere getroffen bedrijven. Ik ben de mensen, die mee Zelfbouwmarkt draaiende houden, erg dankbaar voor hun inzet. Als team komen we hier sterker uit, want we leren ook heel veel bij op korte tijd en leren onze klanten nog beter kennen op een digitale manier.”

    Lokaal kopen

    Stijn nodigt mensen uit om meer dan voorheen lokaal te kopen. “Het zijn de Belgische bedrijven en hun medewerkers, die bijdragen aan de sociale zekerheid, waarop velen als technisch werkloze en via steunmaatregelen nu een beroep kunnen doen. Het zijn niet de multinationals met buitenlandse rekeningen of de Nederlandse webshops, die dat doen. We zijn een Belgisch/Vlaams familiebedrijf en hopen net als onze Ninoofse collega’s op de steun van onze klanten. Je ondersteunt hiermee de lokale gemeenschap. We hopen hier samen met onze medewerkers en klanten sterker uit te komen.”

    Gelukkig kan het bedrijf dus rekenen op de inzet van zijn medewerkers. Nu nog de lokale steun van de klanten, niet alleen tijdens deze crisis, maar ook als de hemel is uitgeklaard en alles komt goed.

    Info: Zelfbouwmarkt.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons