Terrassenplan in werking vanaf vrijdag 19 juni

    18 juni 2020

    NINOVE – De schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD) gaf tijdens de gemeenteraad van 18 juni tekst en uitleg over het terrassenplan ten behoeve van de lokale horeca. De uitbreidingen kunnen ingaan vanaf 19 juni. Er komen ook twee terrassenstraten: in de Geraardsbergestraat (Ninove) en de Gemeentehuisstraat (Meerbeke).

    Het was een heel huzarenstukje om op goed drie weken tijd voor de 175 horecazaken een plan uit te werken. “Maar we hebben een oplossing gezocht en gevonden”, aldus schepen Alain Triest. “Daarvoor hebben we overlegd met de horecazaken zelf en het plan is afgetoetst met de politie en de brandweer.”

    Het plan wil elke horecazaak extra terrasruimte bezorgen. Voor de meeste zaken is een oplossing gevonden op het openbaar domein. De terrassen kunnen uitbreiden op het voetpad, pleinen of parkings in de onmiddellijke nabijheid. Er is rekening gehouden met het veiligheids- en mobiliteitsaspect. De schepen rekent daarbij ook op een begripvolle en goede verstandhouding tussen uitbaters en hun buren.

    “Onze dienst heeft de geïnteresseerde horecazaken ook actief begeleid bij de digitale vergunningsaanvraag. De uitbreiding van het terras kan effectief ingaan vanaf 19 juni, na de toekenning van de vergunning. Hiervoor hebben wij een spoedprocedure ingesteld.”

    Uit de bevraging bij de horeca bleek vooralsnog geen interesse in een terrassenplein op de Centrumlaan/het Niniaplein. De uitwerking ervan kan later na de volledige ontplooiing van de individuele horecaterrassen.

    Terrassentraten

    Voor de Geraardsbergsestraat was een gewone terrassenuitbreiding niet mogelijk. “Daar voorzien we een terrassentraat. Elke vrijdag en zaterdag van 18 uur tot 1 uur, en op zondag van 10 uur tot 22 uur zal deze zijn afgesloten voor het verkeer. De 5 horecazaken in deze straat kunnen dan hun terras voldoende uitbreiden.”

    Ook in Meerbeke komt een terrassenstraat. “We voorzien deze in de Gemeentehuisstraat, niet op de parking, maar langs de rechterkant richting Halsesteenweg. Op die manier moeten de uitbaters de straat niet dwarsen. Het is daar al een zone 30 en met aangepaste afbakening kan dat daar ook op een veilige manier gebeuren. We laten het aan de horeca-uitbaters over om onderlinge afspraken te maken.”

    Voor de beide straten zal de regeling een week later ingaan, kwestie van alles op het vlak van signalisatie in orde te hebben.

    De schepen kreeg vanop alle digitale banken bijval met zijn terrassenplan en ook gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open VLD) was niet karig met zijn lof. “Ik geef jullie dank door aan mijn mensen en de diensten met wie we samenwerkten”, besloot de schepen. “Zij verdienen een pluim. De lokale economie is inderdaad hard getroffen en zij hebben zich extra ingezet. Ik heb geen honderd man ter beschikking, maar ze hebben wel snel en accuraat gehandeld.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons