Terug volwaardige markt vanaf dinsdag 7 juli

    06 juli 2020

    NINOVE – De dinsdagmarkt kan vanaf 7 juli terug een volwaardige bezetting krijgen. Alle marktkramers zullen op hun vertrouwde plek op de Graanmarkt of de Centrumlaan staan.

    Uiteraard gelden nog wel een aantal veiligheidsmaatregelen: voldoende afstand houden, de looprichting volgen, regelmatig de handen ontsmetten (mogelijk op verschillende vaste punten op de markt), een mondmasker blijft aanbevolen. Als de wachtrij aan een kraam te lang is, kom je best later terug. Het aantal toegelaten bezoekers is beperkt tot 1 per 1,5 lopende meter aan het kraam. Ook voor de marktkramers blijven de opgelegde veiligheidsmaatregelen van kracht.

    Vertrouwde markt

    Schepen voor lokale economie Alain Triest (Open VLD) klinkt alvast heel opgelucht: “De maatregelen van de hogere overheden maakten het ons de afgelopen weken echt niet makkelijk om de markt te organiseren. Wij zijn dus heel blij met de nieuwe versoepelingen. Daardoor kunnen we eindelijk weer een volwaardige markt plaatsen. Wij hopen, dat de Ninovieter snel de weg naar zijn vertrouwde markt zal terugvinden.”

    Hij rekent wel op de burgerzin van de mensen. “Nog steeds gelden een aantal maatregelen ter bescherming van de klanten en de marktkramers. Het is heel belangrijk om die aan te houden en extra besmettingen te vermijden. Mondmaskers verplichten wij niet. Deze op de markt verplichten en niet op de terrassen in de onmiddellijke omgeving? Logisch blijven. Aanbevolen dus, maar niet verplicht.”

    De schepen hoopt met velen, dat de soepeler maatregelen blijven en de hogere overheid ze niet terugdraait.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons