Twijndershof: een prachtig horecapand in hartje Ninove

    19 juni 2022

    NINOVE – Verscholen achter een statige gevel in een prachtig pand met een rijke geschiedenis, opent begin juli een horecazaak voor verschillende doeleinden. De zaak is gevestigd op de Graanmarkt 65, pal in het centrum.

    Op deze locatie woonden de eigenaars van het voormalig kantfabriekje van de familie La Fontaine. Het mechanisch kantbedrijfje bevond zich aan de Oude Kaaistraat. Later werd ook geproduceerd in de aanpalende gebouwen, op het terrein van de voormalige stokerij aan de Graanmarkt.

    Renovatie

    Toen het pand enkele jaren terug te koop kwam, zagen Anja Pynte en Henk Vanderpoorten een unieke kans om op deze locatie een horecazaak te starten.

    Maar eerst was een volledige renovatie nodig, met oog voor het unieke interieur van dit gebouw. Anja en Henk, die al vele jaren in de horecasector actief zijn, maakten van de corona-periode gebruik om dit gedurende 2 jaar te renoveren.

    En het moet gezegd: het is een pareltje geworden, met tal van mogelijkheden voor familiefeestjes, rouwtafels en seminaries.

    In het interieur zijn vondsten uit de rijke kantgeschiedenis van het pand verwerkt. De glaskoepels, de vloeren, het houtwerk en de schouwen zijn behouden en gerenoveerd.

    Je komt binnen via een schitterende hal, die dienst doet als ontvangstruimte. Daarachter zijn kleine en grotere ruimtes in klassieke stijl ingericht voor een 40-tal personen. Achterliggend komt je in een rustige stadstuin, met naastliggend een zaal in rustiek industriële stijl voor 90 personen.

    Ook aan de mensen met een beperking is gedacht, met een aangepast pad door de tuin en twee geschikte toiletruimtes.

    Genieten

    Anja: “Wens je geen rompslomp thuis bij grotere familiefeesten? Heb je geen zin om weken te plannen hoe je thuis alles geregeld krijgt? Zie je er tegen op om ’s morgens na het feest op te staan en al het feestmateriaal naar de leveranciers terug te brengen? Dan kan je in alle rust genieten van onze prachtige locatie met vrienden en familie.”

    Henk: “Pal in het centrum van Ninove staat Huyze Twijndershof ter beschikking voor een stijlvolle ontvangst van de gasten. Geniet er van een zalig aperitief met zicht op of in de grote mediterraanse stadstuin. Nadien kun je verder genieten in zaal Twijndershof.”

    Anja: “Je kan zelf bepalen wie jouw cateraar wordt; in het Twijndershof ben je vrij van cateraar. Alles is aanwezig en volledig gemeubeld, een grote keuken met professionele vaatwasser, inductiekookplaten, diepvriezer en koelkasten.”

    Maar wil je de uitbaters zelf iets laten uitwerken, dan is ook dat mogelijk. Henk staat dan zelf achter het fornuis.

    Info: Twijndershof.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons