• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Vanaf 01 december terug een ‘normale’ dinsdagmarkt

  30 november 2020

  NINOVE – Nu ook de niet-essentiële handelszaken open mogen, kunnen in principe ook alle marktkramers terug hun kramen opslaan op de wekelijkse dinsdagmarkt.

  “We gaan inderdaad terug naar de gewone dinsdagmarkt van voor de beperkingen”, aldus schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD). “Dat wil dus zeggen: het volledig aanbod zoals voorheen. Ik hoop, dat alle marktkramers er zullen zijn. Natuurlijk blijven de basismaatregelen van het begin van de corona-regelgeving van kracht.”

  Maatregelen

  Ook de niet-essentiële winkels mogen dinsdag 1 december weer hun klanten ontvangen, mits ze de huidige maatregelen naleven.

  We sommen de voornaamste elementen daarvan nog even op.

  • Winkelen doe je alleen, tenzij je dit niet zelfstandig kunt.
  • Beperk zoveel mogelijk het gezelschap van minderjarigen.
  • Per winkel mag je maximaal 30 minuten binnen zijn: dus ‘snelwinkelen’ en geen ‘slenterwinkelen’.
  • Winkelen op afspraak is niet nodig.
  • Winkels mogen maar 1 persoon per 10 m² binnenlaten. Dat gold ook al voor de essentiële winkels, die open waren.
  • Winkels met een oppervlakte van minder dan 20 m² mogen 2 klanten tegelijk toelaten als ze de afstandsregels respecteren.
  • Grote winkels van meer dan 400 m² moeten een toegangscontrole organiseren.
  • Basisregels (handen wassen, afstand houden, mondmasker dragen) moet je strikt opvolgen.
  • Koopzondagen zijn toegelaten.

  Toezicht

  De winkels moeten zelf de wachtrijen organiseren.

  Nogmaals de schepen: “Dat klopt. Ook de loopstromen en de andere sector-maatregelen moeten de handelaars zelf kunnen garanderen. Het is niet aan de stad om daarvoor te zorgen. We zullen wel toezien op de naleving ervan.”

  Info: Crisiscentrum corona.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons