Vanaf maandag 11 mei winkelen op het rechter voetpad

    10 mei 2020

    NINOVE – De heropening op maandag 11 mei is een verademing voor de lokale handelaars. Ze kunnen eindelijk weer klanten ontvangen. De stad geeft hen daarbij een ruggensteun en handhaaft een aantal regels. Een ervan: winkelen kan op het rechter voetpad.

    De stad verzamelde al heel wat tips en (steun)maatregelen voor handelaars (zie onderaan artikel). Je vindt op de stadswebsite ook een overzicht van alle geopende handelszaken, het aanbod aan afhaalmaaltijden en thuisleveringen van de plaatselijke horeca.

    De mogelijkheden van de stadsapp zijn opnieuw in de kijker geplaatst, zodat handelszaken daarop ook hun (online) aanbod kunnen plaatsen.

    Nu de winkels vanaf maandag opnieuw mogen openen, onderneemt de stad ook weer actie.

    Burgemeester Tania De Jonge: “We vinden het belangrijk dat de heropstart zo vlot en veilig mogelijk kan verlopen, daarom leggen we een aantal maatregelen vast.”

    Maatregelen

    • Alle handelaars krijgen een pakketje met daarin een affiche, waarop zij het aantal klanten aanduiden, dat binnen mag in de winkel. Dat helpt bij het handhaven van deze regel.
      Het pakket bevat ook een aantal handige tips om een handelszaak corona-veilig te maken.
    • Alle winkelbezoekers zullen in de winkelstraten op het rechtervoetpad moeten lopen. Stickers op de voetpaden zullen dit aangeven.
    • Op plaatsen met betalend parkeren (in de stad en de deelgemeenten) kan iedereen tot eind juni een half uur gratis parkeren.
    • De dienst lokale economie staat altijd ter beschikking voor vragen van praktische en logistieke aard.

    Efficiënt winkelen

    • Winkelen doe je zo efficiënt mogelijk en alleen. Een uitzonderin hierop geldt voor kinderen jonger dan 18 jaar, begeleid door een ouder, en mensen die hulp nodig hebben
    • Klanten zullen niet langer dan 30 minuten in de handelszaak binnen mogen.
    • Ook het aantal klanten in de winkel zelf zal beperkt zijn.
    • Het is aanbevolen, dat elke klant in de winkels bescherming draagt, die de neus en de mond bedekt.
    • In ieder geval moet je de veiligheidsafstand respecteren.

    Iedereen (handelaars en klanten) houdt zich zo hoffelijk mogelijk aan deze regels. Zo kan iedereen toch even genieten van zijn tijd voor een aankoop.

    Schepen voor lokale economie Alain Triest is tevreden: “Eindelijk zijn we door de moeilijkste periode heen in deze corona-crisis. Ik ben bijzonder blij dat maandag alle winkels terug open mogen en we weer stilaan naar een ‘normaal’ leven kunnen evolueren. Onze handelaars hebben de afgelopen dagen alles in het werk gesteld om het voor hun klanten zo veilig mogelijk te maken. Ik ben er ook zeker van dat onze Ninovieters voldoende verantwoordelijkheidszin aan de dag zullen leggen om tijdens het winkelen de veiligheidsmaatregelen goed op te volgen. Op die manier kunnen we hopelijk binnenkort nog een extra stap zetten en samen gezellig een terrasje doen.”

    Info: Winkel hierStad Ninove – Handelszaak corona-veilig.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck 

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons